Nyheter och press

Sista april på export

2018-04-09

Riktig ”Sista april i Uppsala” firas inte bara i Uppsala. Förra årets Sista april i Hong Kong blev mycket uppskattad med traditionell förplägnad, sång och studentmössor av papp.

Det är inte bara i Uppsala som sista april, årets största studenthögtid, firas. Uppsala University US Alumni Chapter tog firandet utomlands för några år sedan och nu har traditionen spritt sig till andra alumnföreningar runt om i världen.

Valborgsgasquen i Battery Park, New York, har redan blivit en uppskattad tradition. Alla är välkomna, både Uppsala universitets alumner och andra som vill fira in våren på Uppsalavis med sång och middag.

Sista april-firande i Battery Park, New York 2017.

I Minnesota kommer alumnerna att träffas för picnic kring en valborgseld och i San Francisco håller Linn Areskoug, universitetslektor vid institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier, en presentation om sitt samarbete med University of California, Berkeley ”The Bay Area Writing Project” för alumner och vänner.

Uppsala universitets alumnchapter i Schweiz anordnar både champagnegalopp och Valborgsgasque i Zürich för första gången. Även i Hong Kong och i Hanoi planerar universitetets alumnchapters valborgsträffar.

Mer information: http://www.uu.se/stod-uu/alumnnatverket/kalendarium/

Noelia Ollvid