Masterstudent får Civilsamhällets uppsatsstipendium 2018

2018-12-06

Pearl Mulkerrins, student på masterprogrammet i mänskliga rättigheter vid Uppsala universitet, har tilldelats Civilsamhällets uppsatsstipendium 2018.

Pearl Mulkerrins får uppsatsstipendiet för sin masteruppsats "Is the Democratic Space Shrinking – Human Rights Implementation in Viet Nam? A Case Study of the Democratic Space for Civil Society in Viet Nam".

Ur juryns motivering "…uppsatsen bidrar till intresset för och kunskapen om hur olika förutsättningarna och betingelserna kan vara för det civila samhället i olika kulturella kontexter samt under olika politiska regimer och i olika tidsskeden."

Civilsamhällets uppsatsstipendium delas ut varje år på Frivilligdagen. Bakom utmärkelsen står organisationerna Ideell Arena, Forum och Famna.