Wagner med framstående operasolister i Universitetsaulan

Pressmeddelande
2018-04-06

Richard Wagners dramatiska musik fyller universitetsaulan den 14 april då Kungliga Akademiska kapellet under ledning av Stefan Karpe framför en storslagen konsert.

Nästa lördag kommer Kungliga Akademiska kapellet med dirigent att närma sig Richard Wagners klangvärld och då med en konsert med musik ur Nibelungens ring. Före paus framförs några av de mest älskade orkesteravsnitten ur verket samt efter paus framförs hela akt 1 ur Valkyrian konsertant tillsammans med tre av Sveriges mest framstående sångare.

- Att vi har lyckats engagera Lars Cleveman, Charlotta Larsson och Johan Schinkler som solister till vår konsert är verkligen fantastiskt. Det ska bli så underbart att få framföra denna så uttrycksfulla musik med dessa tre underbara sångare och med kapellet som verkligen är laddade till tänderna, säger Stefan Karpe.

Kungliga Akademiska kapellet, Uppsala universitets symfoniorkester, och Stefan Karpe har tidigare medverkat i Uppsala universitets uppmärksammade uppsättningar av operorna Tosca (2008) och Otello (2010). Senast orkester och dirigent gav sig i kast med ett sceniskt verk var med tio utsålda föreställningar i Svandammshallarna av Uppsala universitetets uppsättning av musikalen West Side Story (2015).

Program: Universitetsaulan, Uppsala, 14 april, kl. 15.00
Richard Wagner (1813-1883)
- Guldkorn ur Nibelungens ring
Morgonrodnad – Soluppgång – Siegfrieds Rhenfärd från förspelet till akt 1 ur Gudaskymning
- Siegfrieds sorgmarsch från akt 3 ur Gudaskymning
- Valkyrieritten från akt 3 ur Valkyrian
Paus
- Akt 1 ur Valkyrian

Medverkande:
Lars Cleveman (Siegmund)
Charlotta Larsson (Sieglinde)
Johan Schinkler (Hunding)
Kungliga Akademiska kapellet
Stefan Karpe (Dirigent)
www.akademiskakapellet.uu.se

För mer information: Rebecca Måwe, Producent Musicum och Uppsala universitets Körcentrum
Telefon: 018-471 13 07, mobil: 070-167 92 10, rebecca.mawe@musik.uu.se