Nyheter och press

Kraftigt fler antagna till internationella masterprogram

2017-04-21

Efter det andra urvalet i antagningen till internationella masterprogram står det klart att Uppsala universitet har 32 procent fler antagna till höstterminen 2017 än året innan.

Siffran för höstterminen 2016 var 1 270 antagna. Nu är siffran 1 682. Av de antagna studenterna är 1 047 från länder utanför EU/EES och Schweiz, som själva bekostar sin utbildning genom att betala studieavgift – en ökning med 53 procent jämfört med fjolårets siffra 686.

Vad beror den stora ökningen på?

– Det beror på flera olika faktorer, men mest beror det på att vi har satsat mer på den initiala marknadsföringen. Vi har också nya businessprogram som ger några fler sökande, säger Joachim Ekström, projektledare för internationell studentrekrytering vid Uppsala universitet.

Antagningsbesked har skickats ut till studenterna under dagen.

Här är de fem program med flest antagna:

1. Masterprogrammet i industriell ledning och innovation (112 antagna, 81 avgiftsbet.)
  2. Masterprogrammet i hållbar utveckling (105 antagna, 62 avgiftsbet.)
  3. Masterprogrammet i förnybar elgenerering (81 antagna, 73 avgiftsbet.)
  4. Masterprogrammet i datavetenskap - Datavetenskap (60 antagna, 47 avgiftsbet.)
  5. Masterprogrammet i inbyggda system (51 antagna, 39 avgiftsbet.)