Textbaserad programmering i Python med L Rolandsson

Målgrupp: Högstadiet

Ämneskategori: Teknik, IT/data, Matematik

Arrangör: Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten

Teman: Digitalisering och programmering

Datum och tid: 7 november 2019 – 28 november 2019, kl 15.00 – 18.00

Programmeringsspråket Python är ett open-source-språk som kan användas för att programmera i stort sett vad som helst. I denna workshop för lärare går vi in i programmeringens oftast dolda värld och lär oss att skriva och förstå kodningen bakom programmeringen.

I dialog med andra lärare arbetar vid med programmering, så att den blir till nytta för din undervisning. Träffarna är på 3 timmar; vi går igenom grunderna i Python (variabel, inmatning, utmatning, alternativ, repetition och funktioner). Till andra träffen förbereder du en lektionsplanering med ett undervisningsinnehåll i teknik/matematik, där programmering tillför någonting nytt. Efter dessa två träffar finns även en möjlighet till fortsättning där vi tillsammans i olika arbetsgrupper förbättrar din lektionsplanering.

Workshopen ges av programmeringscenter som är ett samarbete mellan Uppsala kommun och Uppsala universitet, där syftet är att bidra till utvecklingen av programmeringsundervisningen i skolan, inspirera lärare och elever, och bidra till forskningen kring programmeringens didaktik. På Programmeringscenter ges fristående och kostnadsfria workshops i programmering anpassade för lärare från förskola upp till högstadiet. Du kan välja den inriktning som passar din elevgrupp bäst, eller gå flera kurser för att få en bredare kunskap om olika programmeringsverktyg. Workshoparna är upplagda som paket om två tillfällen, utom workshoparna i Blue-bots som ges som enskilda tillfällen. Målet är att du ska gå ifrån utbildningen med konkreta idéer om hur du kan omsätta de nya kunskaperna i din undervisning.

Datum: 7 november + 28 november 15:00-18:00

Detta är ett workshoppaket där två träffar ingår

Workshopledare: Lennart Rolandsson*, Uppsala universitet

*Denna workshop leds av en forskare vid Uppsala universitet. När du deltar i workshopen så innebär det att du samtidigt bidrar till forskningen kring programmering och didaktik. Det sker främst genom att forskaren kan ställa lite frågor och lyssna när deltagarna diskuterar. Om du inte vill delta i forskningen har Du alltid rätt att avbryta ditt deltagande i workshopen.

Kontakt, anmälan och lokal

Läs mer om Programmeringscentret