Hjälp oss bevara konstskatten

Hundra statyer är nu i behov av vård

Adoptera en skulptur

Konstskatt i behov av vård

Uppsala universitet har en sällsynt och unik gips­avgjutnings­samling. Den inför­skaffades huvud­sakligen under mitten av 1800-talet. Större delen av samlingen har sedan länge varit gömd på vindar och i magasin.

Omkring 100 statyer är nu i behov av vård. Målet är att återigen kunna presentera samlingen och att den återigen kommer under­visningen till godo och kan visas för alla. Med hjälp av skickliga konser­vatorer kan detta bli verklighet. Men vi behöver hjälp för att återigen kunna visa upp denna dolda skatt.

Läs mer om Uppsala universitets konstsamlingar och Museum Gustavianum

Köp en affisch

Du kan även hjälpa till genom att köpa en vacker affisch. Format 50x70 cm

Affischerna trycks i en begränsad upplaga. Köp dem på Museum Gustavianum, på Ekonomikum eller beställ på webb-butiken. Beställ på webb-butiken

Affischerna kostar 300 kronor styck.
För våra uppsalastudenter kan vi erbjuda affischerna till ett rabatterat pris, 150 kronor styck, mot uppvisande av giltigt nationskort/studentlegitimation. Detta rabatterbjudande gäller bara vid direktköp.

Adoptera en skulptur

Du har möjlighet att hjälpa till genom att adoptera en skulptur eller ge direkta bidrag till konservering av unika, utvalda objekt. Välj vilken skulptur du vill adoptera.

Så här gör du

Donera till konstskatten

Alla bidrag är välkomna! Är du intresserad av att veta mer om hur du kan bidra till att bevara konstskatten? Du är varmt välkommen att kontakta Marika Hedin, musiechef på Museum Gustavianum för en diskussion om vad just du kan bidra med.

Kontakta oss