Stöd Uppsala universitet

Exempel på tidigare sponsringsprojekt

Uppsala Health Summit 2014 och 2015

Uppsala Health Summit är en internationell arena dit beslutsfattare, opinionsbildare och experter från politik, vård, akademi, näringsliv och civilsamhället bjuds in personligen för rak och öppen dialog om hur vi kan använda forskningsresultat och innovationer för bättre hälsa och sjukvård. I programmet och i diskussionerna är vi måna om att inkludera olika perspektiv, som medicin, ekonomi, etik osv. Projektet drivs som ett samarbete mellan åtta partners, med Uppsala universitet som värd.

I juni 2014 arrangerade vi vår första konferens, med fokus på utmaningar och dilemman kopplade till en åldrande befolkning. Temat för 2015 års konferens var antibiotikaresistens, ”A world without antibiotics”. Båda konferenserna har varit en stor framgång med knappt 200 deltagare (fullt) på Uppsala konsert & kongress.

Linn Mandahl-Skepp, VD Takeda Sverige AB:
"Uppsala Health Summit was a very positive experience for us. Engaging in Uppsala Health Summit gave us the opportunity to interact with key experts and stakeholders from academia, authorities and politics. The broad range of attendees made discussions both insightful and inspiring. Topics chosen were very relevant to Takeda and led to new ideas on how to better partner with our customers and key stakeholders. The exposure of our company was also valuable since this is a field that we are truly committed to and the themes covered were very much in line with Takeda's focus and values. We believe this will be an important meeting place in years to come."

Läs mer om Uppsala Health Summit

Ikebana & Contemporary Plant Art 2014

Under sommaren 2014 fylldes Thunbergs magnifika Orangeri i Botaniska trädgården av blomsterinstallationer. Verken skapades på plats  av sju inbjudna japanska konstnärer. Utställningen var världsunik. Traditionell Ikebana från de högt aktade skolorna Ikenobo och Ohara visades tillsammans med samtida japansk konst inspirerad av växtvärldens mångfald. Växter från den svenska naturen och Uppsala linneanska trädgårdar kombinerades med snittblommor, planterade växter, stenar, rötter och grenar. Japansk estetik med svenska förutsättningar! Utställningen lockade 7 500 besökare från när och fjärran och fick mycket uppmärksamhet i media.

Våra sponsorer har förutom synlighet i marknadsföringen och i lokalen engagerats i kringarrangemang och i arbetet på sociala medier. Tillsammans har vi samarbetat för att nå våra, till många delar gemensamma, målgrupper.

DEN GODA STADEN OCH WEST SIDE STORY 2015

Den goda staden är ett samverkansprojekt där kultur och vetenskap kopplas samman. Här sätter vi fokus på frågor om utanförskap och gemenskap. Det är angeläget när yttrandefrihet och demokrati, mångfald och lika villkor – självklara värden för ett universitet – på olika sätt hotas i vår omvärld. Utmaningarna är många när vår urbana livsmiljö står i fokus – utanförskap, att finna sig själv, hållbart stadsliv, integration och miljöer som främjar välbefinnande och tillhörighet.

Under hösten 2015 öppnade universitetet dörrarna för allmänhet, företag och skola och bjöd in till en serie musikalföreställningar, seminarier, debatter och föreläsningar om olika teman kring framtidsfrågor som berör ett gott liv i staden.

En viktig del av ”Den goda staden” är musikalen West Side Story. West Side Story är en av 1900-talets populäraste musikaler och en modernare version av Shakespeares Romeo och Julia. Handlingen kretsar kring främlingsfientlighet, utanförskap och gängmentalitet i stadsmiljö, men också kring drömmar och längtan efter ett annat liv. Föreställningen spelades för fulla hus i Svandamshallarna i Uppsala vid tio tillfällen i november 2015.

Den goda staden har genomförts av Uppsala universitet tillsammans med ett flertal samarbetspartners som förutom synlighet i samband med aktiviteter och musikalen också samarbetade med oss kring ett flertal av aktiviteterna.

Läs mer om Den goda staden.

Scifest 2015

SciFest 2015 - en vetenskapsfestival av unga, för unga. SciFest 2015 lockade under tre dagar 7 300 besökare till Fyrishovs nybyggda multihallar i Uppsala. Det bjöds på ett 60-tal aktiviteter som experimentverkstäder, shower, forskarträffar och föredrag med fokus på naturvetenskap och teknik. Årets tema var ”livet och den senaste teknologin”. Några av de populäraste inslagen på SciFest har varit professor Hans Roslings interaktiva föredrag, den multimediala biologishowen liksom konferencieren och kemisten Benjamin "Beppe" Singer från SVT:s Hjärnkontoret.

Sponsorer kan bidra med både intressanta och lärorika workshops och genom att bidra till finansieringen. På så sätt når vi gemensamma mål – att öka intresset för teknik och naturvetenskap hos unga.