Studenthälsans mottagning

Studenthälsan är inriktad på problem som tillhör livet som student. Hos oss kan du gå flera olika kurser, alla gratis; lär dig att bli bättre på att tala inför en grupp, stärk din självkänsla, eller få verktyg för att lättare hantera stress. Vi har också en telefontid för stöd och rådgivning och vid behov erbjuder vi individuella samtal. 

Vi finns här för dig

Om du har lättare ångestproblem, oro, alkoholproblem, sömnsvårigheter eller nedstämdhet är du välkommen att besöka oss. Vi gör en bedömning om det vi kan göra är tillräckligt för dig eller om vi kan hjälpa dig att hitta rätt ställe att få stöd och behandling. Om du är osäker på vart du ska vända dig kan du alltid ringa till oss!

Ljusrummet

Om du inte besöker någon av våra behandlare är du ändå välkommen till oss. Hos oss på Studenthälsan finns ett ljusrum som är öppet under höst- och vintermånaderna. Här kan du sitta om du känner att du får för lite dagsljus eller bara vill få lite mer energi. 

Vi har tystnadsplikt

Studenthälsan omfattas av sekretesslagen och personalen har tystnadsplikt. Det innebär till exempel att ingen information som berör dig som haft kontakt med mottagningen förs vidare härifrån till universiteten. Om du själv vill ha hjälp i kontakten med någon på universitetet brukar vi försöka hjälpa till med detta.

Eget journalsystem

Studenthälsan har ett helt eget journalsystem, som inte alls är hopkopplat med den övriga sjukvårdens. Därför kan ingen annan vårdgivare ta del av din journal.

Kontakta Studenthälsan

Vart vänder jag mig?

Med vissa problem behöver du vända dig till andra instanser än Studenthälsan:

  • Om du har svårare eller långvarig problematik och kanske har haft kontakt för detta tidigare ber vi dig vända dig till din vårdcentral eller psykiatrin.
     
  • Om du har svår ångest eller depression och kanske tankar på att ta ditt liv behöver du direkt ta kontakt med Akutmottagningen för vuxenpsykiatri som är öppen hela dygnet. Telefon 018-611 25 00, Adress: Akademiska sjukhuset, ingång 12 (Psykiatrins hus).
     
  • Behöver du hjälp med mer allmänna sjukdomar (till exempel förkylning, skador och andra medicinska problem) ska du vända dig till den allmänna sjukvården (till exempel vårdcentral, närakuten). Börja gärna med att ringa 1177 för råd.

Det går alltid att ringa 1177 för att diskutera vart du kan vända dig, om du är osäker.

Vi som jobbar här

Sofia, psykolog
Viktoria, psykolog
Jenny, kurator
Tobias, kurator
Johanna, kurator, ANDT-frågor
Kristofer, kurator 
Annika, läkare