Ta en promenad med en studievägledare!

2016-06-17

Foto på student och vägledare. (Arrangerad bild.)

Vägledning i farten.

Studievägledningen på Uppsala universitet provar nya vägar. Följ med en professionell studievägledare på en ”walk and talk”, en promenad med fokus på dina vägval i studier och i karriär.­

– Vi kom på det för någon vecka sedan när det var så fint väder. Varför skulle vi inte kunna testa att ha vägledningssamtal när vi promenerar? säger Mikael Wångmar, studie- och karriärvägledare.

Han jobbar med sju vägledare på Uppsala universitets Studentservice på S:t Olofsgatan 10 B. Tillsammans hjälper de studenter att göra väl underbyggda studie- och karriärval. Vägledningssamtal hålls enskilt på telefon, via Skype eller på plats i samtalsrum. Men nu vill vägledarna prova andra former för de viktiga samtalen.

– Vi är alla olika. En del tänker inte bäst när de sitter still. Att promenera kan vara en sak som får en att slappna av.

"Walk and talk"
Intill Studentservice finns universitetsparken, Universitetshuset och Museum Gustavianum. I närheten finns flera av Uppsalas studentcampus.

– Vi har gjort en runda som tar en halvtimme. Vi kan passa på att ge en bild av Uppsala samtidigt som vi går, berättar Mikael Wångmar.

Vill du prata med en studie- och karriärvägledare? Boka en walk and talk eller ett vanligt samtal på www.uu.se/vagledning.