Utbildning

Examen och karriär

Efter studierna

En utbildning från Uppsala universitet ger många möjligheter. Sök arbete eller börja forska.

Funderar du på livet efter studierna? Vill du söka arbete, starta eget eller kanske studera vidare? Vi guidar dig bland alternativen och ger dig praktisk information om din examen.

Du som tar en examen från Uppsala universitet kan vara säker på en sak. En utbildning från oss väger tungt, både på arbetsmarknaden och i forskarvärlden.

Din karriär

Börja forska

Studera vidare och börja forska

Vill du i stället fortsätta din utbildning på Uppsala universitet erbjuder vi masterprogram och forskarutbildning inom en mängd olika områden. Läs mer om Uppsala universitets forskning.

Att ta examen

Vägen till examen kan gå via ett utbildningsprogram eller via fristående kurser som du själv har kombinerat. Läs mer om vägen till examen - kurs eller program?

Oavsett vad du bestämmer dig för så bör du hämta ut din examen. För att få en examen måste du själv ansöka om ett examensbevis. På våra sidor om examen kan du ladda ner ansökningsblanketter, läsa mer om olika examenstyper och vilka huvud- och biområden som finns på Uppsala universitet.

Steget ut från universitetet

Som student vid Uppsala universitet kan du få stöd på din väg ut i arbetslivet. Enheten för studie- och karriärvägledning har olika karriärförberedande aktiviteter som stöttar och hjälper studenter och doktorander. Allt är givetvis kostnadsfritt.