Utbildning

Studievägledning och karriärvägledning

Vilken väg är din?

På universitetet kan du läsa antingen fristående kurser eller program.

Funderingar om framtiden? Vägledaren erbjuder dig samtal och stöd före och under dina studier och när du är på väg ut på arbetsmarknaden.

Du kan vända dig till Uppsala universitets centrala studievägledning och karriärvägledning. Vägledaren hjälper dig hitta rätt bland våra utbildningar och strukturera dina möjligheter så att du kan göra ett medvetet val. Kom på drop in till vår mottagning eller boka ett vägledningssamtal på Skype, i rum eller under en ”walk and talk” (ett samtal som sker under en promenad i centrala Uppsala).

Oavsett vilka frågor du har är vägledaren en professionell samtalspartner vars uppgift är att hjälpa dig vidare. Ett vägledningssamtal kan beröra många av livets områden. Vägledaren har tystnadsplikt om sådant som rör dina personliga förhållanden.

Drop in eller boka tid

Har du frågor om specifika program eller kurser?

Om du har specifika frågor om en utbildning så finns vid varje institution en vägledare som är specialiserad inom ämnet. Kontaktuppgifter till dem finns för varje program och kurs.

På väg ut i arbetslivet?

Börjar du bli klar med dina studier och vill ha feedback på ditt cv och ansökningsbrev eller kanske tips inför en anställningsintervju? Behöver du någon att bolla idéer med, du kanske behöver hjälp att komma igång med dina ansökningshandlingar? Våra karriärvägledare hjälper och stöttar studenter och doktorander på väg ut i arbetslivet.

Kontakta vägledare

Central studie- och karriärvägledning i Uppsala

S:t Olofsgatan 10 B, Uppsala
Obs! Vägledningen flyttar sommaren 2017. Adress från och med 31 juli:
Dag Hammarskjölds väg 7 (även ingång från von Kraemers allé)
018-471 47 20
studentservice@uu.se

Öppettider sommaren 2017
26 juni-25 augusti: 

Drop-in: Måndag, tisdag, torsdag och fredag: 10.00–12.00*
Telefontid: måndag–fredag 13.00–14.00

*Obs! 17 juli–28 juli stängt för besök på grund av flytt. Telefonmottagningen är öppen måndag–fredag 13.00–14.00 och du kan nå oss även på mejl under den här tiden.

Ordinarie öppettider gäller från och med 28 augusti
Drop-in: 
Måndag, onsdag, fredag: 12.00–14.00
Telefontid: Måndag, onsdag–fredag: 10.00–11.00

Stängt på helg- och klämdagar.

Studievägledning på Campus Gotland, Visby

Cramérgatan 3, plan 2 i Hus A, Visby
Maria Ljungqvist, 0498-10 82 45
studievagledningcampusgotland@uadm.uu.se
Studievägledning på Campus Gotland

Vägledning på institutionerna

För specifika frågor om program, ämnen och kurser kan du vända dig till någon av studievägledarna som finns på institutioner och fakulteter.