Utbildning

Universitetsdagen

Är du nyfiken på hur det är att vara student i Uppsala? Välkommen till Universitetsdagen onsdagen den 15 mars 2017! Universitetsdagen är en besöksdag på fyra av Uppsalas campus: Blåsenhus, BMC - Biomedicinskt centrum, Ekonomikum och Ångströmlaboratoriet.

Gymnasieelever i åk 3, och andra som är intresserade, inbjuds att besöka Uppsala universitet ca kl 10–14 onsdag den 15:e mars. Besök ett campus, gå på en prova-på-föreläsning, träffa studenter, få information om utbildningar och se en av Uppsalas 13 studentnationer. Schemat är inte helt spikat ännu, men uppdateras under hösten.

Välkommen!

Gå till anmälan

Välj campus

Du har möjlighet att besöka ett av dessa fyra campus under dagen, så välj ut det campus som lockar dig mest. Se nedan vilka utbildningsområden som presenteras på respektive campus.

Blåsenhus - Människors beteenden, etik, religion, undervisning, pedagogik, hållbar utveckling, historia, kultur och språk.

Biomedicinskt centrum - BMC - Hälsa, vård, medicin, läkemedel och kostvetenskap.

Ekonomikum - Samhällsvetenskap, ekonomi, ledarskap, juridik, politik, kommunikation och media.

Ångströmlaboratoriet - Biologi, fysik, geovetenskap, kemi, teknik, matematik, datavetenskap, energi, miljö, hållbar utveckling och data/it.

Schema

Universitetsdagen pågår mellan kl 10 och 14. Alla besökare bjuds på en enklare lunch. Det finns fyra olika campus du kan välja att besöka på Universitetsdagen. Schemat (preliminärt) ser likadant ut på alla campus:

10.00 Välkomna!
10.15 Uppsalastudenter berättar.
10.45 Mer om campus och områdets utbildningar.
11.15 Prova på-föreläsning om ett aktuellt ämne.
11.45 Lunch, rundvandring på campus och mässa.*                     
13.30 Avslutning
14.00 Besök på studentnation för de som anmält intresse.

* Under mässan finns det chans att prata med studenter, studievägledare och lärare från de utbildningar just du är intresserad av.

  • Uppsalastudent berättar.
  • Prova på-föreläsning.
  • Mässa på campus.

Kontakta oss

Har du frågor och vill veta mer om Universitetsdagen är du välkommen att kontakta oss.

Avdelningen för kommunikation och externa relationer
universitetsdagen@uu.se