Speldesign 2 - spelutveckling

7,5 hp

Kursplan, Grundnivå, 5SD064

Det finns en senare version av kursplanen.
Kod
5SD064
Utbildningsnivå
Grundnivå
Huvudområde(n) med fördjupning
Speldesign G1F
Betygsskala
Underkänd (U), godkänd (G), väl godkänd (VG)
Fastställd av
Institutionsstyrelsen, 3 februari 2016
Ansvarig institution
Institutionen för speldesign

Behörighetskrav

Speldesign 1 – introduktion, 15 hp

Mål

Efter avslutad kurs ska studenten kunna:

  • redovisa grundläggande förståelse och kunskaper rörande produkt-ionsmetodik, dvs. planering, genomförande, dokumentation och utvärdering av ett spelutvecklingsprojekt,
  • tillämpa teoretiska designverktyg i produktioner,
  • redovisa och motivera designbeslut,
  • redovisa grundläggande kunskaper i gruppdynamik, samt
  • uppvisa grundläggande kunskaper inom Agile Scrum som metodik för spelutveckling.

Innehåll

I kursen ingår ett projektarbete i vilket studenterna i grupp producerar ett spel utifrån ett konceptdokument. Studenterna väljer själva ett av de konceptdokument som producerades under kursen Speldesign 1 - Introduktion. Under utvecklingsarbetet skriver studenterna veckorapporter om det egna arbetet.

Kursen innefattar hela projektprocessen från koncept till färdig demo, dvs. val av koncept, författande av ett designdokument över det valda konceptet, författande och uppdatering av ett scrum-dokument och av reflekterande veckorapporter över det egna arbetet, kontinuerlig uppföljning och muntlig avrapportering, genomförande, redovisning och utvärdering samt dokumentation av projektet.

Undervisning

Undervisning ges i form av föreläsningar, seminarier och handledning under projektarbetet.

Examination

Kursen innehåller följande examinationsmoment: scrum-dokument, veckorapporter, genomförande av projektet och projektrapport. Examination sker genom muntlig redovisning av projektarbetet, en skriftlig individuell projektrapport, samt projektplanen i form av scrum och veckorapporterna.

BETYG

Som betyg på kursen används något av uttrycken Väl godkänd, Godkänd eller Underkänd. För betyget Väl godkänd krävs betyget Väl Godkänd på projektrapporten.

PLAGIAT OCH FUSK

Uppsala universitet ser allvarligt på fusk och plagiat och disciplinära åtgärder tas emot studenter som misstänks vara inblandade i någon form av fusk och/eller plagiat. De disciplinära åtgärderna är varning och avstängning under en begränsad tid.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin