Utbildning

Upplev studentlivet

Upplev ett unikt studentliv med flera studentkårer13 studentnationer och en mängd föreningar. 
Skriv in dig till kår och nation

Idrott och motion

Studentliv kan betyda många saker. Vill du idrotta och motionera i din studentstad? Här hittar du idrottsanläggningar, sportklubbar och motionsföreningar. Är du elitidrottare kan du få vägledning och stöd för att kunna kombinera studier och elitidrott.

Idrott och motion

Kulturliv

Mumier, trädgårdar, dinosaurier, gamla böcker, bra musik och vacker konst - upplev kulturlivet vid Uppsala universitet! Som student får du fri entré till universitetsmuseerna samt fri entré eller studentrabatt vid många av universitetets musikevenemang.

Studentliv i Uppsala

Upplev studentlivet

FIRA VALBORG, SISTA APRIL, I UPPSALA.

Den unika sammansättningen av nationer, kårer och föreningar gör att studentlivet i Uppsala överträffar det mesta. Vill du också uppleva Uppsalas unika studentliv? Kom hit på sista april och få ett smakprov.

I Uppsala finns det traditionella studentlivet i vardag och fest – i studentkorridorer och på nationer. Cyklister i frack och långklänning på väg till bal samsas med människor på väg till klubbar och pubar. Kören och teatergruppen är lika självklar som innebandylaget.

Det finns drygt 40 000 studenter i Uppsala. Varje höst och vår anländer flera tusen nya studenter och oavsett om du är nykomling eller ej är det lätt att smälta in.

Webb-tv: Välkommen till Uppsala

Nationer

Nationerna utgör kärnan i Uppsalas studentliv. Här får du tillgång till pubar, lunchserveringar, bibliotek, baler, klubbar, teater-, musik- och idrottsverksamhet. Vill du engagera dig är det välkommet, men inte ett krav. För de flesta är nationerna bara ett ställe att ha kul på vid sidan av studierna.

Nationsguiden kan du läsa om allt som händer på nationerna. Bli medlem i nation på uppsalastudent.com.

 

Kårer och föreningar

Förutom nationer finns kårer, föreningar och politiska partier, som arbetar för att göra din tid som student så bra som möjligt, och som samtidigt ger dig en chans att aktivt vara med och påverka din situation. Du kan till exempel gå med i någon av kårens studiegrupper, skriva i en kårtidning eller bli medlem i en idrottsförening. Möjligheterna är många.