Food Science
15 credits
Reading list, Bachelor's level, 2HK060
A revised version of the reading list is available.
Main group 1
- Abrahamsson, Lillemor; Andersson, Agneta; Nilsson, Gerd, Näringslära för högskolan, 6. uppl., Liber, 2013Compulsory
- Bryman, Alan, Samhällsvetenskapliga metoder, 2., [rev.] uppl., Malmö, Liber, 2011Compulsory
- Gustafsson, Inga-Britt, Sensorik och marknadsföring, 1. uppl., Lund, Studentlitteratur, 2014Compulsory
- Nylander, Annica et al., Livsmedelsvetenskap, 2., [rev. och uppdaterade] uppl., Lund, Studentlitteratur, 2014Compulsory
- Modin, Rebecka; Lindblad, Mats, Förvara maten rätt så håller den längre - vetenskapligt underlag om optimal förvaring av livsmedel, Livsmedelsverket, 2011, FulltextCompulsory
- Thougaard, Herluf; Varlund, Verner; Møller Madsen, René, Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer, 2., uppdaterade och utök. uppl., Lund, Studentlitteratur, 2007Compulsory
Main group 2
- Backman, Jarl, Rapporter och uppsatser, 2., rev. uppl., Lund, Studentlitteratur, 2008
- Lagerberg Fogelberg, Charlotte, På väg mot miljöanpassade kostråd: vetenskapligt underlag inför miljökonsekvensanalysen av Livsmedelsverkets kostråd, Uppsala, Livsmedelsverket, 2008
- Kooperativa förbundet; Ica provkök, Mått för mat: mått, vikt, tid och temperatur vid matlagning: provköken förklarar., 4., omarb. uppl. / [teckningar: Louise Öquist], Västerås, Ica, 2000
- Risvik, Einar, Sensorik metoder, Tecator AB, 1985Compulsory
* Compulsory