Dietetics and Clinical Nutrition I: Paediatrics and Geriatrics
15 credits
Reading list, Bachelor's level, 2HK067
A revised version of the reading list is available.
Main group 1
- Faxén Irving, Gerd; Karlström, Brita; Rothenberg, Elisabeth, Geriatrisk nutrition, 1. uppl., Lund, Studentlitteratur, 2010Compulsory
- Dahlström, Ulf; Kechagias, Stergios; Stenke, Leif, Internmedicin, 5., [omarb.] uppl., Stockholm, Liber, 2011Compulsory
- Mahan, L. Kathleen; Escott-Stump, Sylvia; Raymond, Janice, Krause's food & the nutrition care process., 13. ed., St. Louis, Mo., Elsevier/Saunders, cop. 2012Compulsory
- Näring för god vård och omsorg: en vägledning för att förebygga och behandla undernäring, Stockholm, Socialstyrelsen, 2011Compulsory
- Hallström, Inger; Lindberg, Tor, Pediatrisk omvårdnad, 2. [utök. och uppdaterade] uppl., Stockholm, Liber, 2015Compulsory
- Rundgren, Åke; Dehlin, Ove, Äldresjukvård: medicinsk äldresjukvård av multisjuka patienter, Lund, Studentlitteratur, 2004Compulsory
- Mahan, L. Kathleen.; Raymond, Janice L., Krause's food & the nutrition care process, Fourteenth edition., St. Louis, Missouri, Elsevier, [2017]Compulsory
Main group 3
- Backman, Jarl, Rapporter och uppsatser, 2., rev. uppl., Lund, Studentlitteratur, 2008
- Bryman, Alan, Samhällsvetenskapliga metoder, 2., [rev.] uppl., Malmö, Liber, 2011
- Socialstyrelsen, Näringsproblem i vård och omsorg: prevention och behandling., Stockholm, Socialstyrelsen, 2000
- Westergren, Albert, Svårigheter att äta, Lund, Studentlitteratur ; Stockholm : Vårdförb., 2003
* Compulsory