Food Science
30 credits
Reading list, Bachelor's level, 2HK014
Main group 1
- Abrahamsson, Lillemor; Andersson, Agneta; Nilsson, Gerd, Näringslära för högskolan, 6. uppl., Liber, 2013
- Backman, Jarl, Rapporter och uppsatser, 3., [rev.] uppl., Lund, Studentlitteratur, 2016
- Bryman, Alan, Samhällsvetenskapliga metoder, 2., [rev.] uppl., Malmö, Liber, 2011
- Gustafsson, Inga-Britt, Sensorik och marknadsföring, 1. uppl., Lund, Studentlitteratur, 2014
- Nylander, Annica et al., Livsmedelsvetenskap, 2., [rev. och uppdaterade] uppl., Lund, Studentlitteratur, 2014
- Näring för god vård och omsorg: en vägledning för att förebygga och behandla undernäring, Stockholm, Socialstyrelsen, 2011
- Risvik, Einar, Sensorik metoder, Tecator AB, 1985
- Temanummer: Matförgiftningar, Part of: Vår Föda, Uppsala, Statens Livsmedelsverk, 1999, vol. 51, no. 5
- Thougaard, Herluf; Varlund, Verner; Møller Madsen, René, Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer, 2., uppdaterade och utök. uppl., Lund, Studentlitteratur, 2007
Main group 2
- Modin, Rebecka; Lindblad, Mats, Förvara maten rätt så håller den längre - vetenskapligt underlag om optimal förvaring av livsmedel, Livsmedelsverket, 2011, Fulltext
- KF och ICA provkök, Mått för mat, Ica Bokförlag, 2010
- Lagerberg Fogelberg, Charlotte, På väg mot miljöanpassade kostråd: vetenskapligt underlag inför miljökonsekvensanalysen av Livsmedelsverkets kostråd, Uppsala, Livsmedelsverket, 2008
Syllabus
- Syllabus valid from Spring 2018
- Syllabus valid from Spring 2014
- Syllabus valid from Autumn 2013, version 2
- Syllabus valid from Autumn 2013, version 1
- Syllabus valid from Autumn 2012, version 2
- Syllabus valid from Autumn 2012, version 1
- Syllabus valid from Autumn 2011
- Syllabus valid from Autumn 2010
- Syllabus valid from Spring 2010, version 3
- Syllabus valid from Spring 2010, version 2
- Syllabus valid from Spring 2010, version 1
- Syllabus valid from Autumn 2009
- Syllabus valid from Autumn 2007