Dietetic and Clinical Nutrition II: Diabetes Mellitus and Renal Disease
7.5 credits
Reading list, Bachelor's level, 2HK027
Main group 1
- Dahlström, Ulf; Kechagias, Stergios; Stenke, Leif, Internmedicin, Sjätte upplagan, Stockholm, Liber, 2018
- Raymond, Janice L.; Morrow, Kelly, Krause and Mahan's food & the nutrition care process, 15th edition., St. Louis, Missouri, Elsevier, [2020]
- Mat vid diabetes: en systematisk litteraturöversikt, Stockholm, Statens beredning för medicinsk utvärdering (SBU), 2010Compulsory
- Nationella riktlinjer för diabetesvård - Stöd för styrning och ledning, Socialstyrelsen, 2018, https:/
/ www.socialstyrelsen.se/ kunskapsstod-och-regler/ regler-och-riktlinjer/ nationella-riktlinjer/ riktlinjer-och-utvarderingar/ diabetes/
- Cano, N., ESPEN guidelines on enteral nutrition: adult renal failure, Part of: Clinical nutrition : Official journal of the European Society of Parenteral and Enteral Nutrition, vol. 25, no. 6, 2006, p. 295–310
Main group 2
- FASS: läkemedel i Sverige: förteckning över humanläkemedel
- Handbook of nutrition and the kidney, 5. uppl., Philadelphia, Lippincott Williams & Wikins, 2005
- Hanås, Ragnar, Typ 1 diabetes hos barn, ungdomar och unga vuxna: hur du blir expert på din egen diabetes, 3., rev. uppl., Uddevalla, BetaMed, 2004
- Seeberger, Astrid, Njurarna: de som håller oss i balans, Stockholm, Karolinska Institutet University Press, 2011
- Bryman, Alan, Samhällsvetenskapliga metoder, Upplaga 3, Stockholm, Liber, [2018]
* Compulsory
Syllabus
- Syllabus valid from Spring 2019
- Syllabus valid from Autumn 2016, version 2
- Syllabus valid from Autumn 2016, version 1
- Syllabus valid from Autumn 2015
- Syllabus valid from Autumn 2013
- Syllabus valid from Autumn 2012, version 2
- Syllabus valid from Autumn 2012, version 1
- Syllabus valid from Spring 2010, version 3
- Syllabus valid from Spring 2010, version 2
- Syllabus valid from Spring 2010, version 1