Food Studies, Nutrition and Dietetics B: Food Science

30 credits

Reading list, Bachelor's level, 2HK078

A revised version of the reading list is available.

Main group 1

  • Faxén Irving, Gerd; Karlström, Brita; Rothenberg, Elisabet, Geriatrisk nutrition, 2., [rev.] uppl., Lund, Studentlitteratur, 2016
  • Säker mat i skola och förskola, Astma- och Allergiförbundet, 2015, Fritt tillgänglig
  • Kost & Närings nationella rekommendationer för specialkost och anpassade måltider i förskola och skola, Kost & Näring, 2020, Fritt tillgänglig
  • Offentlig säker mat; Specialkost, Sveriges Kommuner och Regioner, 2020, Fritt tillgänglig
  • Riktlinjer för nutritionsbehandling vid hemodialys, Dietisternas Riksförbund, 2012, Fritt tillgänglig

Main group 2

  • Abrahamsson, Lillemor; Andersson, Agneta; Nilsson, Gerd, Näringslära för högskolan, 6. uppl., Liber, 2013
  • Modin, Rebecka; Lindblad, Mats, Förvara maten rätt så håller den längre - vetenskapligt underlag om optimal förvaring av livsmedel, Livsmedelsverket, 2011, Fulltext
  • Neuman, Nicklas, Mat och ätande - Sociologiska perspektiv, Studentlitteratur AB, 2019
  • Bra mat för alla, Centrum för Allergiforskning Karolinska institutet, 2016, Fritt tillgänglig
  • Nationella riktlinjer för måltider på sjukhus, Livsmedelsverket, 2020, Fritt tillgänglig
  • Riktlinjer för nutritionsbehandling vid celiaki, Svenska Celiakiförbundet, 2020, Fritt tillgänglig
  • Riktlinjer för nutritionsbehandling vid peritonealdialys, Dietisternas Riksförbund, 2008, Fritt tillgänglig
  • Riktlinjer för nutritionsbehandling vid icke dialysberoende kronisk njursjukdom för vuxna, Dietisternas Riksförbund, 2018, Fritt tillgänglig
  • Backman, Jarl, Rapporter och uppsatser, 3., [rev.] uppl., Lund, Studentlitteratur, 2016
  • Svenska skrivregler., 2., [utök.]uppl., Stockholm, Liber, 2000

FOLLOW UPPSALA UNIVERSITY ON

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin