Dietetic and Public Health
15 credits
Reading list, Bachelor's level, 2HK015
Main group 1
- Abrahamsson, Lillemor; Andersson, Agneta; Nilsson, Gerd, Näringslära för högskolan, 6. uppl., Liber, 2013
- Larsson, Ingrid; Rössner, Stephan, Fetma i primärvården, 2. uppl., Lund, Studentlitteratur, 2016
- Livsmedelsindustrins och dagligvaruhandelns branschriktlinjer för; Allergi och annan överkänslighet - Hantering och märkning av livsmedel, Svensk Dagligvaruhandel, 2015, https:/
/ www.svenskdagligvaruhandel.se/ wp-content/ uploads/ Allergiriktlinjer-slutlig-version-2015.pdf - Scriven, Angela, Ewles & Simnett Hälsoarbete, 3., rev. uppl., Lund, Studentlitteratur, 2013
- Thomas, Erdman, Burke, Position of the Academy of Nutrition and Dietetics, Dietitians of Canada, and the American College of Sports Medicine: Nutrition and Athletic Performance, Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, 2016
- Buttriss, Judith L. et al., Public Health Nutrition, 2nd ed., 2017
- Regionalt vårdprogram: Ätstörningar - Behandling och insatser, Region Stockholm, 2020, Fritt tillgänglig
Main group 2
- Backman, Jarl, Rapporter och uppsatser, 2., rev. uppl., Lund, Studentlitteratur, 2008
- Mahan, L. Kathleen.; Raymond, Janice L., Krause's food & the nutrition care process, Fourteenth edition., St. Louis, Missouri, Elsevier, [2017]
- Bryman, Alan, Samhällsvetenskapliga metoder, Upplaga 3, Stockholm, Liber, [2018]
Syllabus
- Syllabus valid from Spring 2019, version 2
- Syllabus valid from Spring 2019, version 1
- Syllabus valid from Autumn 2016
- Syllabus valid from Spring 2015
- Syllabus valid from Autumn 2014
- Syllabus valid from Autumn 2013
- Syllabus valid from Autumn 2012
- Syllabus valid from Autumn 2011, version 2
- Syllabus valid from Autumn 2011, version 1
- Syllabus valid from Spring 2011
- Syllabus valid from Spring 2010, version 2
- Syllabus valid from Spring 2010, version 1
- Syllabus valid from Spring 2009, version 2
- Syllabus valid from Spring 2009, version 1