Practice Placement Learning in Dietetics
15 credits
Reading list, Bachelor's level, 2HK025
A revised version of the reading list is available.
Mandatory literature
- eNCPT, Nutrition Terminology Reference Manual, Academy of Nutrition and Dietetics, Online
- Etisk kod för dietister, Dietisternas Riksförbund, 2022, https:/
/ drf.nu/ etisk-kod/ - William, Krause and Mahan's food & the nutrition care process, [Malmö], Produced by Swedish Agency for Accessible Media, 2022
- Svensk sjuksköterskeförening; Svenska läkaresällskapet; Dietisternas Riksförbund, Personcentrerad vård - en kärnkompetens för god och säker vård, swenurse.se, 2019
- Björvell, Catrin, Sjuksköterskans journalföring: en praktisk handbok, 2. uppl., Lund, Studentlitteratur, 2001
- Krause, Marie V., Krause's food, nutrition, & diet therapy, 11th ed., Philadelphia, Pa., W. B. Saunders, 2004
- Larsson, Inger; Palm, Lars; Rahle Hasselbach, Lena, Patientinformation i praktiken - information, dialog, delaktighet, Norstedts akademiska förlag, 2008
- Blomqvist, Paula (red), Vem styr vården?: Organisation och politisk styrning inom svensk sjukvård, Stockholm, SNS-förlag, 2007
- Backman, Jarl, Rapporter och uppsatser, 3., [rev.] uppl., Lund, Studentlitteratur, 2016
- Författningshandbok för personal inom hälso- och sjukvården
- Fröberg, Ulf H; Magnusson, Stefan, Medicinsk Författningsbok 2010, [Ny utg.], Lidingö, Institutet för Medicinsk Rätt (IMR), 2010
Syllabus
- Syllabus valid from Spring 2023
- Syllabus valid from Autumn 2019
- Syllabus valid from Autumn 2018
- Syllabus valid from Autumn 2016
- Syllabus valid from Autumn 2011
- Syllabus valid from Autumn 2010, version 3
- Syllabus valid from Autumn 2010, version 2
- Syllabus valid from Autumn 2010, version 1
- Syllabus valid from Spring 2010
- Syllabus valid from Autumn 2009