Food Science
15 credits
Reading list, Bachelor's level, 2HK060
Mandatory litterature
- Berg, Christina; Ellegård, Lars; Larsson, Christel, Näringslära för högskolan, Sjunde upplagan, Stockholm, Liber, [2021]
- Gustafsson, Inga-Britt, Sensorik och marknadsföring, 1. uppl., Lund, Studentlitteratur, 2014
- Nylander, Annica et al., Livsmedelsvetenskap, 2., [rev. och uppdaterade] uppl., Lund, Studentlitteratur, 2014
- Modin, Rebecka; Lindblad, Mats, Förvara maten rätt så håller den längre - vetenskapligt underlag om optimal förvaring av livsmedel, Livsmedelsverket, 2011, Fulltext
- Thougaard, Herluf; Varlund, Verner; Møller Madsen, René, Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer, 2., uppdaterade och utök. uppl., Lund, Studentlitteratur, 2007
- Hur liten kan livsmedelskonsumtionens klimatpåverkan vara år 2050?, Livsmedelsverket, 2013, Fulltext
- Egervärn, Maria et al., Risk- och nyttoprofil Interaktioner mellan maten och tarmfloran, Livsmedelsverket, 2018, https:/
/ www.livsmedelsverket.se/ globalassets/ publikationsdatabas/ rapporter/ 2018/ mikrobiomet_risk-och-nyttoprofil-livsmedelsverket-rapportserie-nr-11-2018.pdf?_t_id=1B2M2Y8AsgTpgAmY7PhCfg%3d%3d& _t_q=).+Risk-+och+nyttoprofil.+Interaktioner+mellan+maten+och+tarmfloran& _t_tags=language%3asv%2csiteid%3a67f9c486-281d-4765-ba72-ba3914739e3b& _t_ip=130.238.32.187& _t_hit.id=Livs_Common_Model_MediaTypes_DocumentFile/ _e2a9a50a-b8d4-4577-8035-391e94e22615& _t_hit.pos=1
Main group 2
- Backman, Jarl, Rapporter och uppsatser, 3., [rev.] uppl., Lund, Studentlitteratur, 2016