Food Studies, Nutrition and Dietetics A: Nutrition
30 credits
Reading list, Bachelor's level, 2HK094
Main group 1
- Berg, Christina; Ellegård, Lars; Larsson, Christel, Näringslära för högskolan, Sjunde upplagan, Stockholm, Liber, [2021]
- Henriksson, Olle; Rasmusson, Margareta, Fysiologi med relevant anatomi, Fjärde upplagan, Lund, Studentlitteratur, [2018]
- Neuman, Nicklas, Mat och ätande - Sociologiska perspektiv, Studentlitteratur AB, 2019
- Nordic Nutrition Recommendations 2012, Nordiska ministerrådet
- Ahrne, Göran; Svensson, Peter, Handbok i kvalitativa metoder, Upplaga 3, Stockholm, Liber, [2022]
- Ejlertsson, Göran, Statistik för hälsovetenskaperna, Tredje upplagan, Lund, Studentlitteratur, [2019]
- Furugren, Bo, Kemi för kostutbildning, Institutionen för hushållsvetenskap, 1994
- Eliasson, Annika, Kvantitativ metod från början, Femte upplagan, Lund, Studentlitteratur, [2022]
Main group 2
- Backman, Jarl, Rapporter och uppsatser, 3., [rev.] uppl., Lund, Studentlitteratur, 2016
- Svenska skrivregler., 2., [utök.]uppl., Stockholm, Liber, 2000
- Utvärdering av metoder i hälso- och sjukvården: en handbok, Stockholm, Statens beredning för medicinsk utvärdering (SBU), 2013