Basic Dietetics
15 credits
Reading list, Bachelor's level, 2HK061
Main group 1
- Allmän förklaring om de mänskliga rättigheterna: värdighet och rättvisa åt alla 1948-2008, Bryssel, UNRIC Brussels, 2008
- Etisk kod för dietister, Dietisternas Riksförbund, 2022, https:/
/ drf.nu/ etisk-kod/ - Raymond, Janice L. et al., Krause and Mahan's Food and the nutrition care process, 16th edition., 2022
- Payne-Palacio, June; Canter, Deborah D., The profession of dietetics: a team approach, Sixth edition., Burlington, MA, Jones & Bartlett Learning, 2017
- eNCPT, Nutrition Terminology Reference Manual, Academy of Nutrition and Dietetics, Online
- Gör och lär: ett smakprov på förbättringskunskapens teori och praktik i hälso- och sjukvården, 2. utg., 1. uppl., Stockholm, Sveriges kommuner och landsting, 2005
- Leksell, Janeth; Lepp, Margret, Implementering av sjuksköterskans kärnkompetenser, Första upplagan, Stockholm, Liber, [2022]
- Branschriktlinjer för offentlig säker mat, Sveriges kommuner och regioner, 2020, https:/
/ skr.se/ offentligsakermat.32844.html
Main group 2
- Blomqvist, Paula, Vem styr vården?: organisation och politisk styrning inom svensk sjukvård, Upplaga 2 [oförändrad], Lund, Studentlitteratur, [2019]
- Heise Löwgren, Camilla, Författningshandbok: för personal inom hälso- och sjukvården. 2019., Femtionde upplagan, Stockholm, Liber, [2019]