Food Science
30 credits
Reading list, Bachelor's level, 2HK014
A revised version of the reading list is available.
Main group 1
- Bryman, Alan; Nilsson, Björn, Samhällsvetenskapliga metoder, 1. uppl., Malmö, Liber ekonomi, 2002
- Thougaard, Herluf et al., Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer., Lund, Studentlitteratur, 2001
- Jonsson, Lena et al., Livsmedelsvetenskap, 1 uppl., Studentlitteratur, 2007
- Mat och näring för sjuka inom vård och omsorg., Uppsala, Statens livsmedelsverk, 2003 (Ödeshög, 2003
Main group 2
- Dahlgren, Östen, Laga mat: hur man gör och varför, 1. uppl. / 2. [tr.], Stockholm, Liber, 2001
- Kooperativa förbundet; Ica provkök, Mått för mat: mått, vikt, tid och temperatur vid matlagning: provköken förklarar., 4., omarb. uppl. / [teckningar: Louise Öquist], Västerås, Ica, 2000
- Näringslära för högskolan, 5., [rev.] uppl., Stockholm, Liber, 2006
- Risvik, Einar, Sensorik metoder, Tecator AB, 1985
- Berg, Egel Weie; Sensorisk studiegruppe, Sensorisk analyse: [bedømmelse av naeringsmidler]., 2. utg., Oslo, Universitetsforl., 1997
- Vår föda: en kunskapstidning från Livsmedelsverket.
Syllabus
- Syllabus valid from Spring 2018
- Syllabus valid from Spring 2014
- Syllabus valid from Autumn 2013, version 2
- Syllabus valid from Autumn 2013, version 1
- Syllabus valid from Autumn 2012, version 2
- Syllabus valid from Autumn 2012, version 1
- Syllabus valid from Autumn 2011
- Syllabus valid from Autumn 2010
- Syllabus valid from Spring 2010, version 3
- Syllabus valid from Spring 2010, version 2
- Syllabus valid from Spring 2010, version 1
- Syllabus valid from Autumn 2009
- Syllabus valid from Autumn 2007