Utbildningar med arbetsmarknadsanknytning

Religion berör allt från världspolitik till enskilda individers sökande efter lycka och mening. Utan kunskap om religion blir därför historien, samhället och de kulturella uttrycken ofta obegripliga.

Vi har två kandidatprogram, sex magister- och masterprogram och ett stort antal fristående kurser på både campus och distans, där du får lära dig att förstå tro, livsåskådningar och livsstil hos miljoner människor, globalt och lokalt, i historia och nutid. Här visas exempel på ett urval av våra program, för hela vårt utbud av program och kurser hittar du här.

Vi erbjuder program som ger dig en religionsvetenskaplig bas att stå på, och som dessutom erbjuder möjlighet att göra arbetsplatsförlagd praktik i Sverige eller utomlands.

  • Religionsvetarprogrammet, 180 hp
  • Teologprogrammet, 180 hp
  • Masterprogram i teologi och religionsvetenskap, 120 hp, med möjlighet att specialisera sig inom fem olika inriktningar

Vi erbjuder även Masterprogram i mänskliga rättigheter, som vänder sig till dig som vill arbeta med mänskliga rättigheter inom till exempel olika internationella organ, statsförvaltning, utbildning eller massmedia. Samt internationellt och tvärvetenskapligt masterprogram som förbereder dig för en karriär inom humanitärt arbete, nöd- och katastrofhjälp och utveckling på både nationell och internationell nivå.

  • Masterprogram i mänskliga rättigheter, 120 hp
  • Masterprogram i international humanitarian action, 120 hp

Med våra cirka 1200 studenter och omkring 100 aktiva forskare, professorer och lektorer, är Teologiska institutionen idag Sveriges största enhet för forskning och utbildning om religion, teologi och närliggande områden.

Läs mer om våra utbildningar här.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin