Seminarium: "Diabetes + Politics"

2021-10-21

Mikrofon framför blå, kurvad linje och sittplatser i föreläsningssal.

Det första seminariet i det nya tvärvetenskapliga formatet Diabetes Plus äger rum den 12 november. Nu är anmälan öppen.

Diabetes Plus är en ny seminarieserie som arrangeras av Uppsala Diabetescentrum (UDC). Syftet är att sammanföra föreläsare och publik från olika vetenskapliga och samhälleliga områden för att diskutera aktuella teman inom diabetesforskning. Det första seminariet – ”Diabetes + Politics” – fokuserar på sjukvårdspolitiska frågeställningar kring diabetes.

Inbjuden gäst är Lina Nordquist – riksdagsledamot, författare och docent i fysiologi. Under seminariet föreläser hon och besvarar frågor från publiken. Moderator är professor Peter Bergsten som också är ledare av den grupp som arbetat fram formatet för seminarieserien. Sessionen öppnar med en kort introduktion från biträdande UDC-föreståndare Steve McKeever (lektor i informationsteknologi).

”Diabetes + Politics” startar klockan 12 i Betty Petterssonsalen (Blåsenhus) och pågår i en timme. UDC bjuder på en lättare lunch från klockan 11.30. Antalet sittplatser är begränsat, men du som inte kan närvara fysiskt kan ta del av seminariet via Zoom.

Varmt välkommen!

Registrering

Zoom-länk

[UPPDATERING 10/11]:
Lunchersmörgåsar har nu beställts till alla som anmält sig. Anmälan kommer dock att vara fortsatt öppen fram till seminariet eller tills platserna har fyllts.

Senast uppdaterad: 2021-10-21