Välkommen på Linnés trädgårdsfest

Pressmeddelande
14 maj 2019

Lördag 18 maj firas Carl von Linnés 312:e födelsedag. Uppsalabor och besökare är välkomna på en tidsresa tillbaka till 1700-talet med lekar, trädgårdsmarknad, dans, forskarsamtal och dräktvisningar. Följ med på visningar av de växter Linné odlade och delta i experimentverkstad för att lära dig mer om Linnés vetenskaper idag.

I Uppsala har vetenskapsmannen Carl von Linné lämnat fler spår efter sig än någon annanstans i världen. Här finns ett unikt kulturarv efter honom och en excellent kreativ forsknings- och innovationsmiljö inom områden som utvecklats ur Linnés vetenskaper.

För femte gången anordnas nu Linnés trädgårdsfest i Linnéträdgården mitt i Uppsala. Ett brett program sträcker sig över hela dagen, med aktiviteter och händelser för både stora och små kl. 11–17.00. På hantverksmarknaden går det att fynda allt från ostar till smycken, guidade visningar berättar mer om växterna i Linnés botaniska trädgård och familjen Linnés bostad håller öppet för besök. Den som är intresserad av växtbiologi har möjlighet att prata med forskare om DNA, mikroorganismer och evolution medan den som är mer intresserad av kultur kan få veta mer om hur man klädde sig på 1700-talet och hur man dansade och lekte.

Se hela programmet för Linnés trädgårdsfest.

Datum och tid: 18 maj kl. 11–17.00
Plats: Linnéträdgården, Svartbäcksgatan 27, Uppsala

Det är fritt inträde till Linnéträdgården och Linnémuseet hela dagen. Firandet arrangeras av Linnés Uppsala. Evenemanget är ett samarbete mellan Uppsala kommun, Uppsala universitet, Uppsalas linneanska trädgårdar, Sveriges lantbruksuniversitet, Svenska Linnésällskapet och Destination Uppsala.

Uppsala är en grön stad med hållbar utveckling och naturupplevelser i Linnés anda. Linnés Trädgårdsfest är ett Miljömärkt Event av organisationen Håll Sverige rent!

För vidare information, vänligen kontakta:

Lotta Saetre, kommunikatör, Uppsala linneanska trädgårdar
lotta.saetre@botan.uu.se Telefon: 0701-67 91 31

Brita Zetterberg Blom, för Linnés Uppsala (projektutvecklare, Destination Uppsala)
brita.zetterberg.blom@destinationuppsala.se Telefon: 0708-56 30 50