Sista april i Uppsala

OBS! Sista april-firandet 2021 är tyvärr inställt.

Sista april, Valborgsmässoafton eller Valborg, oavsett vad man kallar det så är det årets största studenthögtid i Uppsala med picknick i Ekonomikumparken, mösspåtagning i Carolinabacken, forsränning, vårsånger vid Gunillaklockan och mycket mer. 

Håll i, håll ut! Rektor vinkar från Carolina – nästa år!

Vårens ankomst – i år utan Mösspåtagning.

En del av firandet av Sista april i Uppsala är den traditionella mösspåtagningen nedanför Carolina Rediviva. Exakt klockan 15 står rektor på balkongen och höjer sin studentmössa i skyn. Ett allmänt vårjubel utbryter i folkmassan. Alla vinkar med sina studentmössor. Det är markeringen på att våren är kommen!

Vi ser fram emot fira in våren tillsammans nästa år. Tack för att du tänker större och firar mindre!

Sjung in våren hemma

Sista april, Valborgsmässoafton eller Valborg, oavsett vad man kallar det så är det årets största studenthögtid i Uppsala.

Vi hoppas att vi kan ses på riktigt nästa år.

En liten kör med studentmössor står på ett dukat bord. I förgrunden knappar som på en mobilskärm.

Ladda ner Sista april-appen

Två röda figurer och knappar som på en mobilskärm med valen bas, sopran, tenor och alt.I år kan du ta hem en egen kör som sjunger in våren hemma hos dig. Med Sista April-appen får du möjlighet att ladda hem en egen virtuell kör som sjunger vårsånger för dig där du är. Välj bland fyra klassiska vårsånger och vilka stämmor som skall sjunga. Placera kören hemma på sillbordet eller i trädgården. Ställ dig bredvid och sjung med. Filma eller fotografera och dela med vänner. Det går även att höja pitchen på sången och få en rolig effekt.

Ladda ner appen gratis för iPhone och iPad.
Ladda ner appen gratis för Android.

Glad vår!

Varför firar vi Valborg - eller Sista april som vi säger i Uppsala?

Senast uppdaterad: 2021-04-26