
Sök i vårt utbud för skolan!
Här hittar du aktiviteter för elever och förskolebarn, fortbildning för lärare och ingångar till spännande skolforskning. Du kan också välja att bli uppdaterad via mail när vi har en ny aktivitet eller resurs som intresserar dig. Gör bara din sökning och välj sedan att prenumerera.
Du har valt:
Ditt val gav 6 träffar
-
Blockprogrammering (åk 3-9)
Genom blockprogrammering kan elever programmera alltifrån robotar till spel och berättelser och svårighetsnivån är väldigt flexibel. Den gemensamma nämnaren är att programmeringen sker med hjälp av kod-block som kopplas samman, där blocken visar det kommando som ges, men döljer den faktiska koden.
Arrangör: Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten
-
LEGO-programmering
Under ett pass i LEGO-programmering bygger eleverna LEGO-robotar och programmerar sedan dessa till att utföra uppgifter och lösa problem. Programmeringen består av block som placeras och länkas samman.
Arrangör: Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten
-
Lärarfortbildning för skolans internationalisering
Fortbildningsavdelningen för skolans internationalisering är ett kunskaps- och resurscentrum för skolan, främst med inriktning mot internationalisering, kultur och språkdidaktik. Vår största målgrupp är språklärare – engelska, franska, spanska, tyska, kinesiska och modersmål.
Arrangör: Fortbildningsavdelningen för skolans internationalisering, Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier
-
Textbaserad programmering (åk 7-9 + gymnasiet)
Under dessa workshops handlar det om programmering genom att skriva kod. Textprogrammering är den typ av programmering som tydligast visar hur avancerad programmering går till, men svårighetsnivån är anpassningsbar.
Arrangör: Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten
-
Textbaserad programmering i Phyton
Programmeringsspråket Python är ett open-source-språk som kan användas för att programmera i stort sett vad som helst. I denna workshop för lärare går vi in i programmeringens oftast dolda värld och lär oss att skriva och förstå kodningen bakom programmeringen.
Arrangör: Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten
-
Tidig programmering (Förskola till åk 3)
Denna programmering genomförs analogt eller digitalt och kräver inte läskunnighet hos eleverna som utför den! Exempel på miljöer som används här är Blue-bots, Lightbot och analog programmering med musik som verktyg. Dessa workshops ges som engångstillfällen om ca 2 timmar.
Arrangör: Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten
Digitalt öppet hus

Lärarcafé för förskolan

SCIFEST

4-10 mars är det åter dags för Vetenskapsfestivalen Scifest. Välkommen elever och lärare!
För frågor om sökverktyget, kontakta Andrea Dahlkild, Forum för samverkan