SAINT Sommarskola om strålningsvetenskap

Målgrupp: Gymnasiet

Ämneskategori: Biologi, Fysik, Kemi, Teknik

Arrangör: Uppsala universitet

Datum och tid: 29 juni 2020 – 3 juli 2020, kl 00.00 – 00.00

Under en vecka i natursköna Dramsvik har du som ska börja trean i gymnasiet möjlighet att få lära dig mer om strålningsvetenskap. Strålningsvetarnas spetskompetens krävs för att utveckla nya lösningar inom samhällsområden som energi, medicin och industri. Skola, mat och boende är kostnadsfritt.

Nio av Sveriges mest framstående forskare inom strålningsvetenskap, några av dem från Uppsala universitet, bidrar med  pedagogiskt material inom sina specialistområden. Två av dessa forskare, som håller i sommarskolan, tar materialet till hjälp för att förmedla en bred förståelse för vetenskapsområdet – en förståelse som du kan ha användning för när du söker jobb eller väljer utbildning. Undervisningen baseras på moderna undervisningsmetoder (s.k. ”blended learning”) och ges delvis utomhus om vädret tillåter. Vi hinner också med andra aktiviteter i och kring skogen och havet i Dramsvik. 

Sommarskolan, som inkluderar mat och boende, är helt kostnadsfri och riktar sig till dig som är intresserad av naturvetenskap och ska börja trean på gymnasiet. Sökande från hela landet är välkomna. Sommarskolan ges vid två tillfällen sommaren 2020: 29 juni – 3 juli och 10–14 augusti. Vid varje tillfälle erbjuds tio platser. Eftersom vi gärna vill ha fler tjejer i branschen kommer det första tillfället att rikta sig specifikt till tjejer. Ange vid ansökan om du är tjej, samt om du är intresserad av en sommarskola för enbart tjejer eller en blandad. 

Ansök senast 2020-03-15 med CV, gymnasiebetyg och ett personligt brev där du förklarar varför du är intresserad av och lämplig för att delta. 

Webb/ansökan: saint.nu/sommarskola

Kontakt: Klara Insulander Björk, klaraib@chalmers.se, 0735–939862 

Du vet väl att du på www.uu.se/skola kan prenumerera på aktiviteter och resurser som Uppsala universitet har att erbjuda förskolan och skolan?
Sök ut det som intresserar dig, välj prenumerera och bli uppdaterad via mejl varje gång det kommer något nytt som matchar dina intresseområden. Du kan också välja att få samlad information lagom inför terminsstart.