Fråga en forskare

Målgrupp: Gymnasiet, Vuxenutbildning, Högstadiet, Mellanstadiet, Lågstadiet, Förskola

Ämneskategori: Fysik, Naturvetenskap

Arrangör: Institutionen för fysik och astronomi

Datum och tid: 9 juni 2020, kl 14.00 – 15.00

Ställ frågor eller lyssna till andras om fysik och astronomi till en panel av tre forskare vid Uppsala universitet. I panelen sitter Bengt Edvardsson, Rebecca Lodin och Andreas Lindblad. 

Bengt Edvardsson är astronom och forskar om vad stjärnorna består av, deras ytlager och var de olika grundämnena egentligen bildas. Han undervisar civilingenjörsstudenter inom mekanik och elektromagnetism. Rebecca Lodin doktorerar i teoretisk fysik och målet inom hennes forskningsområde är att på sikt kunna förklara gravitationskraften på kvantnivå, något vi redan kan göra med de andra fundamentala krafterna. Förutom att forska undervisar hon även civilingenjörsstudenter inom mekanik. Andreas Lindblad är lektor och docent i experimentell fysik. Inom sin forskning undersöker han hur ytors och gränsskikts egenskaper kan skräddarsys för att passa in i till exempel solceller och andra materialsystem för ett hållbart samhälle.

Frågestunden ges som ett webbinarium i Zoom och är en av flera i en serie av öppna populärvetenskapliga föreläsningar riktade till en intresserad allmänhet som ges av institutionen för fysik och astronomi vid Uppsala universitet, www.physics.uu.se. Föranmälan till webbinariet krävs. Begränsat antal platser.

Se en videopuff om evenemanget

Anmälningslänk

Du vet väl att du på www.uu.se/skola kan prenumerera på aktiviteter och resurser som Uppsala universitet har att erbjuda förskolan och skolan?
Sök ut det som intresserar dig, välj prenumerera och bli uppdaterad via mejl varje gång det kommer något nytt som matchar dina intresseområden. Du kan också välja att få samlad information lagom inför terminsstart.