Studenthälsan i Uppsala

Studenthälsan i Uppsala tar emot dig som är student i Uppsala: antingen vid Uppsala universitet, SLU, Johannelunds teologiska högskola eller Uppsala folkhögskola.

På mottagningen i Uppsala arbetar psykologer och kuratorer som kan erbjuda rådgivning per telefon och korta individuella samtalskontakter. Vi har även en hälsopedagog. Varje termin ges kurser och föreläsningar på teman relevanta för studenter och på mottagningen finns ett ljusrum som du är välkommen att besöka. Allt är kostnadsfritt. 

Ändrade öppettider

I enlighet med de nya rekommendationerna kring covid-19 är alla våra besök, kurser och föreläsningar digitala under vårterminen 2021 och det är inte möjligt att besöka mottagningen på Övre Slottsgatan. Se kontaktuppgifter under Mottagning.

Ett besök hos studenthälsan i Uppsala

Hantera vardagen under coronapandemin

Många studenter känner oro för sin studiesituation och sitt psykiska mående.

Håll dig uppdaterad med aktuell information kring Covid-19 och hur det påverkar dina studier på Uppsala universitet och information i Studentportalen.

"Tillåt känslorna som väcks av ensamhet" - Tobias Wasserman, kurator och psykoterapeut på Studenthälsan, ger tips på strategier och berättar hur pandemiåret sett ut för studenterna (nyhetsartikel från Ergo).

Prata med en kurator/psykolog

Senast uppdaterad: 2021-04-16