Studenthälsans mottagning i Uppsala

Gruppbild på Studenthälsans medarbetare
Studenthälsans personal,översta raden; Eva, enhetschef, Annika (avslutat sin tjänst), Jenny, kurator, Frida, kurator, Tina, receptionist, Josefin, leg psykolog, Pia (avslutat sin tjänst), Viktoria, leg psykolog, Tobias, leg psykoterapeut, kurator. Nedersta raden; Ulrika, kurator, Johanna, leg hälso- och sjukvårdskurator, Malin (avslutat sin tjänst), Anna, kurator, Sofia, leg psykolog.

Information med anledning av covid-19

För att minska risken för smittspridning kommer vi till och med 31 maj 2021 ställa om alla samtal vid Studenthälsan till digitala

Studenthälsans mottagning kommer att vara fortsatt öppen för digitala samtal och vi fortsätter med telefonrådgivning och telefontider som tidigare. 

Så här går det till

Personalen vid Studenthälsan har tystnadsplikt och ingen information som berör dig som haft kontakt med mottagningen förs vidare utan ditt samtycke. 

Om du vill träffa en behandlare för individuell samtalskontakt ringer du till Studenthälsans telefonrådgivning. Du får då berätta för en kurator/psykolog vad som bekymrar dig, vi ger dig råd och bokar in en tid om vi bedömer att Studenthälsan är rätt plats för dig att få hjälp. Annars lotsar vi dig vidare. Om du är osäker på vart du ska vända dig kan du alltid ringa till oss.

I vissa situationer ska du vända dig till andra instanser än Studenthälsan. Till exempel:

  • Om du har svår ångest, depression eller tankar på att ta ditt liv behöver du mer akut hjälp. Kontakta eller besök Akutmottagningen för vuxenpsykiatri, öppet dygnet runt på telefon 018-611 25 00. Besöksadress: Akademiska sjukhuset, ingång 12 (Psykiatrins hus).
  • Om du har svårare eller långvariga problem, vänd dig till din vårdcentral eller psykiatrin.
  • Om du är sjuk, har en skada eller har andra medicinska problem ska du vända dig till den allmänna sjukvården, till exempel vårdcentral eller närakuten.
    Ring 1177 för råd

Rådgivning på telefon och tidbokning

Telefonrådgivning

(Du kan inte boka besök via e-post eller genom att besöka mottagningen.)
Telefonrådgivning: 018-471 69 10
Telefontider: måndag–fredag: 12.45–14.00, måndagar även 15.00-16.00.

Rådgivningens telefon bemannas av kuratorer och psykologer. Det är många som ringer till oss. Om du står i telefonkö när telefontiden är slut får du tyvärr inget meddelande om att telefontiden är avslutad. Prova ringa igen vid nästa telefontid så hoppas vi att du kommer fram.

För närvarande finns möjlighet att få en nybesökstid inom 1-2 veckor. 

Information till doktorander vid SLU respektive Uppsala universitet.

Av- och ombokning

Om du bokar om eller bokar av i god tid har vi möjlighet att erbjuda flera studenter samtal hos oss. För om- eller avbokning av ett besök ring vår reception på telefon 018-471 69 00 eller mejla till receptionen@sh.uu.se.

Receptionens adress och öppettider
 

Öppettider 

Måndag 08.00-17.00
Tisdag 08.00-16.30
Onsdag 12.30-16.30
Torsdag 08.00-16.30
Fredag 08.00-15.00
Lunchstängt mellan 11.45-12.30

Besöksadress

Övre Slottsgatan 7, 2 tr.
753 10 Uppsala
Hitta till Studenthälsan i Uppsala, karta

Kontakta receptionen

Telefon: 018-471 69 00
E-post: receptionen@sh.uu.se

Studenthälsan i Visby

Studenthälsan på Campus Gotland

Distansstuderande

Du som studerar på distans vid Uppsala universitet och SLU har möjlighet att kontakta Studenthälsan i Uppsala för råd och stöd om du har problem relaterade till livet som student. Kontakta oss vid frågor om livsstil, psykisk hälsa och stresshantering via vår dagliga telefonrådgivning måndag till fredag mellan kl 12.45-14.00 på nummer 018-471 69 10.

I vissa situationer ska du vända dig till andra instanser än Studenthälsan. Till exempel:

  • Om du har svår ångest, depression eller tankar på att ta ditt liv behöver du mer akut hjälp. Kontakta eller besök din lokala akutmottagning för vuxenpsykiatri, de håller öppet dygnet runt.

  • Om du har svårare eller långvariga psykiska problem, vänd dig till din lokala vårdcentral eller psykiatriklinik.

  • Om du är sjuk, har en skada eller har andra medicinska problem ska du vända dig till den allmänna sjukvården, till exempel din lokala vårdcentral eller närakut. Du kan alltid ringa 1177 för råd.
     

För dig som är doktorand

Doktorand vid Uppsala universitet

Om du är doktorand vid Uppsala universitet och har en aktuell aktivitetsgrad på minst 20 % (oavsett finansieringsform), ska du vända dig företagshälsovården för stöd (inklusive samtal). De erbjuder ett visst antal kostnadsfria besök innan prefekt/motsvarande behöver informeras. För mer information och tidsbokning, kontakta företagshälsovården.
Mer information finns på Uppsala universitets medarbetarportal.

Doktorand vid SLU

Om du är doktorand vid SLU (oavsett finansieringsform) ska du vända dig till företagshälsovården för stöd, inklusive samtal. De kan erbjuda ett kostnadsfritt besök innan prefekt/motsvarande behöver informeras. För tidsbokning, kontakta företagshälsovården.
Mer information finns på SLU:s medarbetarwebb.

LJUSRUMMET

Om du inte besöker någon av våra behandlare är du ändå välkommen till oss för att besöka vårt ljusrum. Ljusrummet är öppet under höst- och vintermånaderna då vi lägger ut öppettider på webben. I ljusrummet kan du sitta om du känner att du behöver mer dagsljus eller bara vill få lite mer energi. Det är drop-in och du anmäler dig i receptionen.
OBS! Ljusrummet kommer att hållas stängt vårterminen 2021. 

SYNPUNKTER ELLER KLAGOMÅL

Har synpunkter eller klagomål på Studenthälsan? Lämna synpunkter på Studenthälsan i formuläret så återkommer vi till dig.

Senast uppdaterad: 2021-02-23