Klimatledarskap i fokus

29 september 2019

Klimatledarskap är temat för en föreläsning i universitetshuset den 1 oktober.

Den 1 oktober har du chansen att lyssna på den nya innehavaren av Zennströms professur i klimatledarskap, Keri Facer, som föreläser om klimatledarskap i universitetshuset. Föreläsningen direktsänds också på webben. Dag Hammarskjöldsföreläsningen, som var planerad till samma eftermiddag, är tyvärr inställd.

INSTÄLLD: Dag Hammarskjöldföreläsning med Christiana Figueres
Under sin tid vid United Nations Framework Convention on Climate Change samlade Christiana Figueres regeringar, företag, aktivister, finansiella institutioner och NGO:s för att tillsammans leverera det historiska Parisavtalet. Hela 195 nationer enades om att hålla den globala temperaturökningen långt under två grader och sträva efter att den ska stanna vid 1,5 grader, för att kunna skydda de mest utsatta. Som avtalets ”chefsarkitekt” anses Christiana Figueres ha gett upphov till en ny sorts diplomati baserad på samarbete, och har för detta fått många utmärkelser.

Mer information på Dag Hammarskjöldfondens webbplats.

Zennströmföreläsning om klimatledarskap med Keri Facer
Keri Facer är innehavare av Zennströms gästprofessur i klimatledarskap vid Uppsala universitet och professor i utbildningens och samhällets framtid vid University of Bristol, School of Education. Hon forskar kring omvärdering av relationen mellan formella utbildningsinstitutioner och det omgivande samhället, med särskilt fokus på kunskap som kan behövas för att hantera samtida miljömässiga, ekonomiska, sociala och teknologiska förändringar. Vid Uppsala universitet är hon verksam vid institutionen för geovetenskaper och Centrum för miljö- och utvecklingsstudier (CEMUS).

Välkommen till Keri Facers föreläsning: ”Learning to live with a lively planet: the renewal of the university’s mission in the era of climate change”

Plats: Universitetshuset, sal X, Biskopsgatan 3, Uppsala
Tid: 18.15 – 19.30

Föreläsningen direktsänds på webben