Studentstaden blir Uppsalahem

11 mars 2021

Den 15 mars försvinner Studentstaden som hyresvärd hos Uppsala Bostadsförmedling. Uppsalahem, som ägt Studentstaden sedan 2012, kommer att bli ny hyresvärd för de 4000 studentbostäderna.

Studentstaden upphör som varumärke och blir istället Uppsalahem. Bostäderna kommer även i fortsättningen att förmedlas via Uppsala bostadsförmedling.

Att driva två olika varumärken på en geografiskt begränsad marknad där stora utvecklings- och innovationsprojekt står för dörren, är kostnadsdrivande och ger merarbete, menar Uppsalahem. Uppsalahem har under de senaste åren satsat på nya digitala tjänster, mer effektiv bostadsproduktion och en hållbar metod för renovering. Att driva arbetet under ett och samma varumärke framåt blir mer tydligt och effektivt i längden för hyresgäster, medarbetare och samarbetspartners.

– Studentbostadsfrågan är fortsatt en av våra viktigaste frågor och nu med Uppsalahems tyngd och varumärke i ryggen, kan vi bedriva vårt utvecklings- och kommunikationsarbete ännu tydligare mot våra målgrupper och marknaden, säger Linda Ryttlefors, kommunikationschef Uppsalahem.

Om du tidigare haft en bostadsbevakning för Studentstaden, och vill fortsätta få info om lediga bostäder, behöver du uppdatera din bevakning hos Uppsala Bostadsförmedling.