Sveriges första universitet

Välkommen till Sveriges första universitet - Uppsala universitet! Du har valt ett universitet som är ledande inom såväl utbildning som forskning. Hos oss får du möjligheter att skapa din egen framtid. Och på vägen kommer du att uppleva ett fantastiskt studentliv.

15 oktober

SISTA ANMÄLNINGSDAG FÖR VÅRENS KURSER OCH PROGRAM
Sök vårens kurser och program senast den 15 oktober klockan 24.00. Du anmäler dig på antagning.se. Anmälan öppnar 16 september.

Kurser och program vid Uppsala universitet

10 december

Antagen? Reserv? Glöm inte att svara!

Ditt antagningsbesked publiceras på Mina sidor på antagning.se. Kom ihåg att du måste svara ja för att behålla din plats eller reservplats.

Antagningsbesked med svarskrav
Fler datum för anmälan

16 december

GLÖM INTE ATT SVARA JA!

Du måste svara på ditt antagningsbesked för att kunna få en plats på den utbildning som du vill gå på i vår. Du ska svara oavsett om du är antagen eller reservplacerad.

Svara senast kl. 24.00 på antagning.se.

19 december

Andra antagningsbeskedet

På eftermiddagen publiceras det andra antagningsbeskedet på www.antagning.se.

Registrera dig
Är du reserv?

20 januari

Terminsstart våren 2020

Information om schema och tider för kursstart hittar du på kurssidan i Studentportalen. Kontakta din institution om information saknas.

Studentportalen
Kontakta din institution
Hitta till campus

Rektor hälsar välkommen

Rektor Eva Åkesson

"Uppsala universitet har drygt 40 000 studenter som syns, hörs och märks överallt. Nu blir du en av dem! I våra studentstäder Uppsala och Visby finns ett stort utbud av utbildningar och ett fantastiskt studentliv", skriver rektor Eva Åkesson.

Rektors välkomsthälsning

Du är inte först!

Sveriges första student, som vi vet namnet på, hette Olle Johansson. Han var från Gotland och läste vid Uppsala universitet. Han skrev in sig på Uppsala universitet 1477 och läste teologi och allmänfilosofi. 1872 började Sveriges första kvinnliga student, Betty Pettersson, också hon från Gotland, sina studier vid Uppsala universitet.

Olle Johanssons, Sveriges första student, föreläsningsanteckningar