Studievägledning och karriärvägledning

Funderingar om framtiden? Vägledaren erbjuder dig samtal och stöd före och under dina studier och när du är på väg ut på arbetsmarknaden.

Du kan vända dig till Uppsala universitets centrala studie- och karriärvägledning för generell vägledning eller till en vägledare på en institution som är specialiserad inom institutionens ämnen och program.

Oavsett vilka frågor du har är vägledaren en professionell samtalspartner vars uppgift är att hjälpa dig vidare. Ett vägledningssamtal kan beröra många av livets områden. Vägledaren har tystnadsplikt om sådant som rör dina personliga förhållanden.

Studievägledarna Maria och Mikaels tips till dig som ska välja utbildning.

Central studie- och karriärvägledning

De centrala vägledarna hjälper dig hitta att rätt bland alla våra utbildningar och strukturera dina möjligheter så att du kan göra ett medvetet val och planera din karriär. Du kan träffa en vägledare för ett samtal under drop-in-tiderna eller på en bokad tid på plats. Du kan också boka ett samtal som hålls via e-mötesverktyget Zoom, på telefon eller under en ”walk and talk”. Ett walk and talk-samtal är ett samtal som sker under en promenad i centrala Uppsala.

På grund av coronaviruset sker för tillfället alla möten online.

Är du student på Gotland? Läs mer om studievägledningen på Campus Gotland.

Boka en tid för samtal

Du kan endast boka digitala möten, samtal via telefon eller Zoom. Bokningsbara tider publiceras varje vardag och en vecka framåt. Det är högt tryck på tider och hittar du ingen ledig, försök igen senare.

Boka en tid för samtal

Digital drop-in med vägledare

Måndagar 10.30–11.30
Drop in-samtalen sker via Zoom. När du ansluter hamnar du först i ett väntrum, när det blir din tur får du träffa en vägledare. Samtalet är kort och passar bäst för begränsade frågor.

Till drop-in


Kontakt och besöksadress

studentservice@uu.se
Segerstedthuset, Dag Hammarskjölds väg 7, Uppsala (karta) (även ingång från von Kraemers allé)

Studievägledning för ämnen och program

Har du frågor kring ett specifikt program eller ämne? Vänd dig då till institutionens vägledare. Kontaktuppgifter hittar du under respektive program och ämne. Sök fram den utbildning du är intresserad av genom att först välja ämnesområde:

På väg ut i arbetslivet?

Börjar du bli klar med dina studier och vill ha feedback på ditt cv och ansökningsbrev eller kanske tips inför en anställningsintervju? Behöver du någon att bolla idéer med, du kanske behöver hjälp att komma igång med dina ansökningshandlingar? Våra karriärvägledare hjälper och stöttar studenter och doktorander på väg ut i arbetslivet.

Students walking

Podcast om studier och karriär

Studie- & karriärpodden är en podcast för dig som studerar vid Uppsala universitet. I den här podcasten möter du Madelene, Jonathan och Sara. De intervjuar studenter, alumner, forskare eller andra personer som är intressanta när det gäller studier och karriär! Lyssna från webben eller prenumerera på podden i din podd-app.

Senast uppdaterad: 2021-08-26