Kontakt till våra olika campusområden

Biomedicinskt centrum (BMC)

Campus BMC miljö och område

Campus Biomedicinskt centrum (BMC)

BMC är ett av Europas största centra för livsvetenskaperna med forskning och utbildning inom biologi, farmaci, kemi, medicin och kostvetenskap. Hit ska du ta dig om du vill bli läkare, apotekare, receptarie, sjuksköterska, röntgensjuksköterska, biomedicinsk analytiker, logoped, fysioterapeut, kostvetare, dietist eller biomedicinare.
OBS att första informationspasset startar 10.15!

Dagens informationstillfällen 

LUNCH: Här äter du i sal B10 kl. 12.00-13.00. Vi serverar en Wegarulle + dricka. Under lunchen finns möjlighet att prata med studenter på olika program och studievägledare.

Campus Blåsenhus

Campus Blåsenhus

Blåsenhus finns forskning och utbildning inom pedagogik, didaktik, utbildningsstudier och psykologi. Här får du veta mer om hur man blir lärare, personalvetare, socionom, beteendevetare och psykolog. Här finns också Blåsenhusbiblioteket, den laborativa lärosalen och Uppsala Barn- och babylab. Här kan du, förutom att träffa personal och studenter på utbildningsmässan, delta på något av följande informationstillfällen i en av våra föreläsningssalar:

 • 10.30   Förskollärarprogrammet
 • 11.00   Grundlärarprogrammet
 • 11.30   Ämneslärarprogrammet
 • 12.00   Beteendevetenskapligt kandidatprogram
 • 12.30   Program med inriktning mot personal- och arbetslivsfrågor
 • 13.00   Sociologiprogrammet
 • 13.30   Socionomprogrammet
 • 14.00   Psykologprogrammet

LUNCH: Här äter du på restaurang Feiroz kl. 10.30-14.00

Campus Ekonomikum

Campus Ekonomikum

På Ekonomikum hittar du forskning och utbildning inom ekonomi och samhällsvetenskap med ämnen som företagsekonomi, ledarskap, informatik och media, speldesign, kulturgeografi och statistik. Här kan du också få veta mer om vårt enda campus med havsutsikt, Gotland.

Här kan du träffa personal och studenter från våra utbildningar på utbildningsmässan och få en guidad rundtur i våra lokaler med våra studenter.

LUNCH: Här äter du på restaurang Humlan kl. 11.00-14.00.

Campus Engelska parken

Campus Engelska parken

Engelska parken inrymmer forskning och utbildning inom en stor bredd av ämnen inom humaniora och samhällsvetenskap. Här kan du titta runt i våra lokaler och träffa representanter från utbildningar inom språk, retorik, historia och arkeologi, filosofi, antropologi, litteratur- och musikvetenskap och genusvetenskap.

LUNCH: Här äter du på restaurang Matikum kl. 11.30-13.30.

Campus Evolutionsbiologiskt centrum (EBC)

Campus EBC

EBC kommer vi att ha en rundtur med studenter som guide. Du kommer att få se laboratorier, föreläsningssalar och träffa forskare. Passa på och ställ frågor! Observera att busshållplatsen för EBC är samma som för Geocentrum. Vill du till EBC tar du bara en liten promenad i bussens färdriktning så ligger EBC till vänster.

Besök på zebrafisklabbet
På zebrafisklabbet forskar man på den tidiga utvecklingen av foster. Det är nämligen så att Zebrafiskembryon är genomskinliga och utvecklas utanför honans kropp, vilket gör det enkelt att påverka och studera biologiska processer. Med hjälp av modern genteknik kan man lätt studera olika geners funktion.

Besök på växthuset
På EBC finns det ett modernt växthus där forskare kan odla och studera många olika slags växter och deras funktion. Växter är otroligt viktiga för livet på jorden och därför är det viktigt att vi får kunskap om hur växter fungerar, särskilt med tanke på de snabba förändringarna i klimatet.

Campus Geocentrum

Campus Geocentrum fasad

Våra studenter guidar runt på institutionen och berättar om våra utbildningar. Du kommer att få träffa forskare, kika in i laboratorier och är välkommen att ställa vilka frågor du vill.
Observera att busshållplatsen för Geocentrum är samma som för EBC. Vill du till Geocentrum tar du bara en liten promenad tillbaka åt det håll bussen kom ifrån så ligger Geocentrum till vänster.

Så tas en väderprognos fram
Har du någon gång funderat på hur en väderprognos tas fram? På Geocentrum kan du besöka vår väderstation. Vi berättar om hela processen: från mätningar i atmosfären, via avancerade datormodeller till en färdig väderprognos som du kan se i appen. På den meteorologiska avdelningen pågår också mycket spännande forskning om klimatförändringar, extremväder, arktisk meteorologi, vindkraft och kopplingar mellan havet och atmosfären som vi gärna berättar mer om.

Skapa ditt eget landskap
Har du någonsin drömt om att förflytta berg med bara händerna? I vår sandbox-modell på Geocentrum kan du med händerna forma floder, berg och dalar. Men vad händer med ditt landskap om det regnar och vilka områden riskerar att översvämmas? Testa själv! Forskare vid Uppsala universitet använder själva modellen för att visualisera vattenflöden över landskapet.

Campus Gamla torget

Campus Gamla torget

Gamla torget är vårt mest centrala campus, mitt i city. Hit räknas byggnaderna vid själva torget, men också Oxenstiernska huset, Skytteanum, kvarteret Munken och Dag Hammarskjöldbiblioteket. Här studerar jurister, statsvetare och studenter inom freds- och konfliktkunskap.

Under universitetsdagen kan du träffa och ställa frågor till studenter och medarbetare från våra utbildningar inom juridik, statsvetenskap och utvecklingsstudier. Du får också möjligheten att titta runt på campus under guidning av våra studenter. Observera att även rundvandringar på juridiska institutionen (kvarteret Munken) utgår härifrån.

Rundvandringar äger rum varje halvtimme kl.10.15–11.15 och kl. 12.15–14.15.

Lunch: mellan 11.00 och 13.00 bjuder vi på en vegansk lunchmacka med extra god fyllning plus dryck. Under lunchen får ni njuta av studentbandet Politices bandidat.

Läs mer om Politices kandidatprogrammet

Campus Juridiska institutionen (Munken)

Campus Juridiska institutionen (Kvarteret Munken)

Här har vi ingen utbildningsmässa så vill du prata med vår personal gör du det på campus Gamla torget.

Om du däremot är nyfiken på hur våra lokaler på Juridiska fakulteten ser ut kan du få en rundvandring. Rundvandringar arrangeras 10.30, 11.30, 12.30 och 13.30 (utgångspunkt Gamla torget). Dessa tider tar några av våra studenter dig på en guidad tur genom lokalerna.

OBS! Samling för rundvandringarna på Juridiska institutionen är på Gamla torget varifrån vi tar en gemensam promenad till Munken.

Campus Ångströmlaboratoriet

Campus Ångströmlaboratoriet

Campus Ångströmlaboratoriet

Vid Ångströmlaboratoriet utbildar du dig till naturvetare eller ingenjör. Under besöket kan du ta del av guidade rundturer i vår studiemiljö, samt guidade turer till vår partikelaccelerator, vår stora monteringshall för elektricitetslära och vårt renrumslabb där forskare jobbar med nanoteknik (begränsat antal platser).

De guidade turerna sker löpande under dagen och biljetter finns att hämta vid receptionen. På plats finns även en utbildningsmässa där du har möjlighet att ställa frågor om alla våra program och prata med studenter och studievägledare.

LUNCH: Här äter du på Café Ångström kl. 11.00-14.00.

 • Uppsalastudent berättar.
 • Prova på-föreläsning.
 • Mässa på campus.

Kontakta oss

Har du frågor och vill veta mer om Universitetsdagen är du välkommen att kontakta oss på universitetsdagen@uu.se.

Har du frågor om studier och studentliv vid Uppsala universitet kan du vända dig till studentservicen som finns centralt på universitetet.

Vi som anordnar Universitetsdagen arbetar vid enheten för studentrekrytering på kommunikationsavdelningen.