Kostvetenskap B: Livsmedelsvetenskap
Kurs, Grundnivå, 2HK078
Våren 2024 Våren 2024, Uppsala, 100 %, Campus, Svenska
- Studieort
- Uppsala
- Studietakt
- 100 %
- Undervisningsform
- Campus
- Undervisningstid
- Dag
- Studieperiod
- 15 januari 2024–2 juni 2024
- Undervisningsspråk
- Svenska
- Behörighet
-
Minst 22,5 hp från Kostvetenskap A
- Urval
-
Betyg (60 %) - Högskoleprov (40 %)
- Avgifter
-
Du som inte är medborgare i ett EU-/EES-land eller Schweiz måste betala anmälnings- och studieavgift.
- Studieavgift, första inbetalningen: 45 000 kr
- Studieavgift, totalt: 45 000 kr
- Sista anmälningsdag
- 16 oktober 2023
- Anmälningskod
- UU-75012
För dig som är antagen eller reserv
- Registreringsperiod
- 23 december 2023–14 januari 2024
- Institutionens information om registrering
Om kursen
Kursen utvecklar dina kunskaper om mikroorganismer, livsmedelslagstiftning, global livsmedelssäkerhet samt hur kontrollprogram tillämpas i syfte att producera säker mat till konsumenter. Mat studeras i relation till miljö med fokus på evidens kring matens olika miljöeffekt och dess komplexitet. Metoder presenteras för mikrobiologisk kvalitetskontroll, sensorisk analysteknik, näringsanalys med hjälp av kostberäkningssystem och beräkning av klimatdata.
Kursen ger dig förutsättningar att förklara kunskapsområdet livsmedelsvetenskap från råvara till konsumtionsfärdig produkt. Du utvecklar din förmåga att tillämpa matlagningstekniska metoder och modifiera recept samt ger dig verktyg till att analysera matens och måltidens kvalitet ur ett tvärvetenskapligt perspektiv. Aktuell kurs behandlar specialkoster av medicinska skäl samt utvecklar förmågan att kommunicera fakta muntligt, skriftligt och praktiskt.