Kostvetenskap B: Livsmedelsvetenskap
Kurs, Grundnivå, 2HK095
Våren 2025 Våren 2025, Uppsala, 100 %, Campus, Svenska
- Studieort
- Uppsala
- Studietakt
- 100 %
- Undervisningsform
- Campus
- Undervisningstid
- Dag
- Studieperiod
- 20 januari 2025–8 juni 2025
- Undervisningsspråk
- Svenska
- Behörighet
-
Minst 16,5 hp från Kostvetenskap A: Nutrition (30 hp) eller motsvarande.
- Urval
-
Betyg (60 %) - Högskoleprov (40 %)
- Avgifter
-
Du som inte är medborgare i ett EU-/EES-land eller Schweiz måste betala anmälnings- och studieavgift.
- Studieavgift, första inbetalningen: 45 000 kr
- Studieavgift, totalt: 45 000 kr
- Sista anmälningsdag
- 15 oktober 2024
- Anmälningskod
- UU-75014
För dig som är antagen eller reserv
Om kursen
Kursen utvecklar dina kunskaper om mikroorganismer, livsmedelslagstiftning, global livsmedelssäkerhet samt hur kontrollprogram tillämpas i syfte att producera säker mat till konsumenter. Mat studeras i relation till miljö med fokus på evidens kring matens olika miljöeffekt och dess komplexitet. Metoder presenteras för mikrobiologisk kvalitetskontroll, sensorisk analysteknik, näringsanalys med hjälp av kostberäkningssystem och beräkning av klimatdata.
Kursen ger dig förutsättningar att förklara kunskapsområdet livsmedelsvetenskap från råvara till konsumtionsfärdig produkt. Du utvecklar din förmåga att tillämpa matlagningstekniska metoder och modifiera recept samt ger dig verktyg till att analysera matens och måltidens kvalitet ur ett tvärvetenskapligt perspektiv. Aktuell kurs behandlar specialkoster av medicinska skäl samt utvecklar förmågan att kommunicera fakta muntligt, skriftligt och praktiskt.
Kursplan
Kursplan saknas.
Litteraturlista
Litteraturlista saknas.