Internationellt företagande och regional utveckling

7,5 hp

Kursplan, Avancerad nivå, 2FE989

Kod
2FE989
Utbildningsnivå
Avancerad nivå
Huvudområde(n) med fördjupning
Företagsekonomi A1N
Betygsskala
Underkänd (U), godkänd (G), väl godkänd (VG)
Fastställd av
Institutionsstyrelsen, 3 februari 2021
Ansvarig institution
Företagsekonomiska institutionen

Allmänt

Kursen ges inom Magisterprogram i hållbart företagande och ledning.

Behörighetskrav

Kandidatexamen om 180 hp. Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Mål

Efter avslutad kurs förväntas studenter kunna:

-Identifiera näringslivets roll i samhällsutveckling med specifikt fokus på innovation och hållbarhet,

-Förstå specifika förutsättningar som företag behöver relatera till i olika omgivningar globalt,

-Förstå, kommunicera, diskutera och reflektera kring koncept och teorier relaterade till innovation, förändring och samhällsutveckling,

-Använda erhållna färdigheter och insikter vid kritiska undersökningar av fall som visar hur företag kan agera i olika kulturella och socio-ekonomiska kontexter samt i relation till samhällets olika sektorer,

-Använda teoretiska insikter till att analysera företags påverkan på samhället och vice versa i en global kontext.

Innehåll

Kursen är fokuserad på centrala aspekter av innovation samt på en diskussion kring näringslivets roll i ekonomisk och social utveckling generellt, och mer specifikt i lokal och regional utveckling. Olika aspekter av internationellt företagande i olika kulturella och socio-ekonomiska kontexter samt i relation till samhällets olika sektorer är presenterade och illustrerade genom fallstudier, artiklar och böcker samt genom föreläsningar och seminarier.

Undervisning

Kursen består av obligatoriska seminarier och föreläsningar. Studenterna arbetar i team och individuellt, och förväntas vara aktiva både under som mellan seminarier. Kursen innehåller både skrivna och muntliga presentationer. Undervisningsspråket är engelska.

Examination

Ett sammanfattande betyg ges på hela kursen, 7,5 hp.

Examinationen består av skriftliga och muntliga seminarie- och caseuppgifter som presenteras såväl enskilt som i grupp, samt deltagande i klassdiskussioner. Betygen är Väl Godkänd (VG), Godkänd (G) eller Underkänt (U). Betygen baseras på en likvärdig utvärdering av individuella och grupp-prestationer. Vid Underkänt betyg kan studenten erbjudas skriftlig komplettering motsvarande ordinarie kursmoment för att erhålla godkänt betyg. Kompletteringen till godkänt betyg kan endast erbjudas och måste färdigställas under samma termin som ordinarie kurs genomförts. Examination som lämnas in efter utsatt tid bedöms inte, om inte särskilda skäl kan styrkas. Eventuella kompletteringar måste vara inlämnade senast vid den tidpunkt som anges i studiehandledningen. Om detta inte sker måste hela kursen (med alla examinationsmoment) göras om, vilket endast kan ske genom omregistrering på kommande kurstillfällen.

Om särskilda skäl finns får examinator göra undantag från det angivna examinationssättet och medge att en student examineras på annat sätt. Särskilda skäl kan t.ex. vara besked om särskilt pedagogiskt stöd från universitetets samordnare.

Uppsala universitet accepterar inte fusk och plagiat. Studenter som misstänks vara inblandade i någon form av fusk och/eller plagiat anmäls till rektor. De disciplinära åtgärderna är varning eller avstängning från studier under en begränsad tid.

OBS: Endast avslutad kurs kan ingå i examen.

Övriga föreskrifter

Kursen ersätter/överlappar Small Business and Regional Development 2FE993.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin