Dietetik och folkhälsa

15 hp

Litteraturlista, Grundnivå, 2HK015

Obligatorisk litteratur

  • Abrahamsson, Lillemor; Andersson, Agneta; Nilsson, Gerd, Näringslära för högskolan, 6. uppl., Liber, 2013 (Kost och hälsa- kostrelaterade symtom och sjukdomar (kap 13). 29 s.)
  • Larsson, Ingrid; Rössner, Stephan, Fetma i primärvården, 2. uppl., Lund, Studentlitteratur, 2016
  • Livsmedelsindustrins och dagligvaruhandelns branschriktlinjer för; Allergi och annan överkänslighet - Hantering och märkning av livsmedel, Svensk Dagligvaruhandel, 2015, https://www.svenskdagligvaruhandel.se/wp-content/uploads/Allergiriktlinjer-slutlig-version-2015.pdf
  • Scriven, Angela, Ewles & Simnett Hälsoarbete, 3., rev. uppl., Lund, Studentlitteratur, 2013
  • Thomas, Erdman, Burke, Position of the Academy of Nutrition and Dietetics, Dietitians of Canada, and the American College of Sports Medicine: Nutrition and Athletic Performance, Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, 2016
  • Buttriss, Judith L. m.fl., Public Health Nutrition, 2nd ed., 2017 (Separat läsanvisning ges i samband med kursstart.)
  • Regionalt vårdprogram: Ätstörningar - Behandling och insatser, Region Stockholm, 2020, Fritt tillgänglig

Andra aktuella vetenskapliga artiklar och rapporter kan förekomma.

Ej obligatorisk litteratur

World Cancer Research Fund (WCRFUK) www.wcrf-uk.org/research-science

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin