Undervisning - Pedagogik - Lärande

Dekorativ bild: jordglob

Vill du bidra till allas rätt till kunskap? Vill du hjälpa barn och ungdomar att växa och utvecklas? Vill du leda utvecklingen mot framtidens skola? Läser du till lärare vid Uppsala universitet får du en utbildning med stor konkurrenskraft. Då blir det lättare att få jobb.

Skolan behöver duktiga lärare som kan ta tillvara barns nyfikenhet och lust att lära eller inspirera och stödja ungdomar på väg mot vuxenlivet – lärare med gedigna ämneskunskaper och stora kunskaper inom ledarskap, pedagogik och lärande.

Det finns flera olika karriärvägar för lärare, fler än vad du kanske tror. 

Hur får du någon att växa?

Många av oss har haft en lärare som betytt mycket för hur vi blivit, både som personer och som yrkesmänniskor. Det finns nog få andra jobb där möjligheten att påverka andra är så stor som i läraryrket. Därför handlar inte jobbet som lärare bara om att förmedla kunskap. Det handlar lika mycket om att hjälpa andra att växa som människor, få självförtroende och nå så långt de kan. Var och en utifrån sina egna förutsättningar.

På Uppsala universitet får du lära dig att lära andra. Att vara lärare är att vara ledare och förebild och därför har ledarskap en framträdande roll i utbildningen. Det måste man också träna på, så vi siktar på att utveckla lärarutbildningar med den bästa verklighetsanknytningen i Sverige. Vi är inte där än men har höga ambitioner och med hjälp av våra studenter utvecklar vi ständigt utbildningarna. Här nedan ser du några av våra studenter berätta om varför de tycker att läraryrket är det viktigaste i hela världen.

  • Få någon att växa- med Bashar

  • Få någon att växa- med Philip

  • Få någon att växa-med Micke

Bli det finaste man kan vara!

Lärarutbildningsguiden på studera.nu visar dig vägen till läraryrket oavsett vem du är eller var du befinner dig i livet. Där hittar du information om alla lärarutbildningar, även de kortare versionerna kompletterande pedagogisk utbildning, utländska lärares vidareutbildning, yrkeslärarutbildningen och vidareutbildning av lärare.

Välj Uppsala eller Visby

I Uppsala pluggar du dels på Campus Blåsenhus, dels på de olika ämnesinstitutionerna på andra campus i stan. Här finns det senaste inom digital lärteknik. Den nya tekniken gör det möjligt att integrera det digitala arbetssättet med traditionell undervisning. Läser du lärarutbildningen i Visby blir du en del av den gemytliga miljön vid Campus Gotland.