Vad är du intresserad av?

Studenter med varsin laptop som pratar med varandra

Frågor om studier?

Vill du ha någon att bolla med? Kontakta vägledare.

Det är roligare att plugga om du läser något som du är intresserad av. Hitta din utbildning utifrån dina egna intressen. Vad är du intresserad av?

"Jag läste bara saker som jag tyckte verkade roliga."

Lyssna på Tove Lifvendahl som är politisk chefredaktör på Svenska dagbladet om hennes, inte helt spikraka, väg till sin höga position.

Studera på campus eller distans

Studenter i en öppen mötesyta i Blåsenhus

Ditt campus är din arbetsplats under dina studier. Här möts forskare, lärare och studenter i lärosalar, caféer, parker och bibliotek. Uppsala universitet har 12 campus, varav 11 ligger i Uppsala och ett i Visby.

Vill du plugga utan att flytta från hemorten eller studera vid sidan av arbetet? Då kan du läsa på distans.

Träffa universitetet

Studentrepresentant som pratar med besökare på en studentmässa

Möt våra studenter, studievägledare och informatörer på utbildningsmässor och på gymnasieresor. En gång om året ordnas Universitetsdagen i Uppsala, då du kan besöka universitetet och få en smak av hur det är att plugga här.

Funderingar kring studierna?

Att välja utbildning är ett stort val. Vänd dig till våra studie- och karriärvägledare! De ger information om universitetets utbildningar och erbjuder samtal kring studier, yrkesliv och arbetsmarknad. Har du frågor om högskoleregler, antagningskrav och examensregler går det bra att fråga dem.