Foodservice
15 credits
Reading list, Bachelor's level, 2HK062
A revised version of the reading list is available.
Main group 1
- Lantz, Ulla; De Jong, Birgitta Skierus; Johansson, Sara-Mari, Handbok för säker mat inom vård, skola och omsorg: branschriktlinje för god hygienpraxis och för tillämpning av HACCP-principerna enligt förordning (EG) nr 852, Stockholm, Kommentus, 2009Compulsory
- Näring för god vård och omsorg: en vägledning för att förebygga och behandla undernäring, Stockholm, Socialstyrelsen, 2011Compulsory
- Bra måltider i förskolan, Livsmedelsverket, 2016, Bra måltider i förskolanCompulsory
- Bra mat i skolan, Livsmedelsverket, 2013, Bra mat i skolanCompulsory
- Gregoire, Mary B., Foodservice organizations: a managerial and systems approach, Ninth edition., Boston, Pearson, 2016Compulsory
- Bra måltider inom äldreomsorgen, Livsmedelsverket, 2018, https:/
/ www.livsmedelsverket.se/ globalassets/ publikationsdatabas/ broschyrer/ broschyr_maltider_aldreomsorg.pdf
- Backman, Jarl, Rapporter och uppsatser, 3., [rev.] uppl., Lund, Studentlitteratur, 2016
- Bokstad, Larry; Eriksson, Staffan; Dunthorne, Susanne, Servering och dryckeskunskap: en handbok, 2., [omarb.] uppl., Lund, Studentlitteratur, 2006
- Faxén Irving, Gerd; Karlström, Brita; Rothenberg, Elisabet, Geriatrisk nutrition, 2., [rev.] uppl., Lund, Studentlitteratur, 2016
- Mahan, L. Kathleen.; Raymond, Janice L., Krause's food & the nutrition care process, Fourteenth edition., St. Louis, Missouri, Elsevier, [2017]
- Hallberg, Jan-Erik et al., Matlagning: en handbok, 3. uppl., Lund, Studentlitteratur, 2010
- Bryman, Alan, Samhällsvetenskapliga metoder, Upplaga 3, Stockholm, Liber, [2018]
* Compulsory
Syllabus
- Syllabus valid from Spring 2020, version 2
- Syllabus valid from Spring 2020, version 1
- Syllabus valid from Spring 2019, version 2
- Syllabus valid from Spring 2019, version 1
- Syllabus valid from Autumn 2016
- Syllabus valid from Autumn 2015
- Syllabus valid from Autumn 2013, version 3
- Syllabus valid from Autumn 2013, version 2
- Syllabus valid from Autumn 2013, version 1