Doktorandföreningen vid nordiska språk

Doktorandföreningen är en sammanslutning av doktorander knutna till Institutionen för nordiska språk vid Uppsala universitet.

Doktorandföreningens syfte är dels att föra doktorandernas talan inom (och utom) institutionen, dels att främja sammanhållningen och verka för vetenskapligt utbyte mellan ämnets olika inriktningar.

Doktorandföreningens styrelse:

  • Ordförande: Milena Zart
  • Sekreterare: Matilda Edgren
  • Kassör: Pia Järnefelt
  • Övrig ledamot: Vincent Björkquist

Revisorer:

  • Två ordinarie: Carin Leibring Svedjedal och Sofia Orrbén
  • En suppleant: Mikael Tsiouris

Valberedning:

  • Två ordinarie: Malin Mark och Lisa Vikström

Representanter i institutionsstyrelsen:

  • En ordinarie: Daniel Skog
  • En suppleant: Carin Leibring Svedjedal

Representanter i institutionens handledarkollegium:

  • Två ordinarie: Therese Landh och Sofia Orrbén
  • En suppleant: Vincent Björkquist

Representanter i institutionens likavillkorsgrupp:

  • En ordinarie: Malin Mark
  • En suppleant: Milena Zart

Representant i arbetsmiljögruppen

  • En ordinarie: Matilda Edgren
  • En suppleant: Malin Mark

Representanter i Humanistiska doktorandrådet:

  • Två ordinarie: Birger Mård och Daniel Skog
  • En suppleant: Anna Ingves

Representant i arbetsgruppen för kommunikation

  • En ordinarie: Vincent Björkquist
  • En suppleant: Sofia Orrbén

Doktorandföreningens spiksoppa

Serveringsförslag för spiksoppa

Serveringsförslag för spiksoppa

Spiksoppan är doktorandföreningens sätt att uppmärksamma våra avgående medlemmars första steg till avgången, nämligen spikningen av avhandlingen. Nedan följer Lotta Busings originalrecept.

Ingredienser till 6 liter soppa

  • 10 burkar passerade tomater à 500 gram
  • 4 msk grönsaksbuljongpulver eller 2 grönsaksbuljongstärningar
  • 1 liter vatten
  • 1,5 dl växtbaserad grädde
  • timjan, en kruka färsk eller ca 2-3 tsk torkad.

Koktid

5-10 min. Soppan behöver inte stormkoka, rör runt i soppan några gånger under tillagningen.

Gör så här

  1. Koka upp ca 8 dl vatten i kastrull och lös upp buljongen.
  2. (Torkad timjan tillsätts nu eftersom smaken då hinner komma fram lite mer.)
  3. Häll i tomaterna, skölj ur det sista ur förpackningarna med lite kranvatten. Totalt används ca 1 liter vatten.
  4. Koka upp, det behöver inte stormkoka, rör runt.
  5. Tillsätt grädde, rör runt. (Ta mer grädde för en än krämigare smak.)
  6. (Riv av de gröna kvistarna och bladen från färsk timjan och klipp dem i mindre bitar och rör ner i soppan.)
  7. Värm upp en sista gång.

Smack!

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin