Antagning och registrering

Är du antagen eller reserv till någon av våra utbildningar höstterminen 2024! Välkommen önskar vi på Filosofiska institutionen!

Om du besöker den här sidan 11–19 juli och har fått ett första besked om antagning eller reservplacering: kom ihåg att tacka ja senast 19 juli på antagning.se för att behålla din plats! Invänta sedan det andra antagningsbeskedet på antagning.se den 25 juli.

För att kunna påbörja dina studier behöver du:

  1. aktivera ditt studentkonto (om du är ny student vid Uppsala universitet)
  2. bekräfta att du avser att gå din utbildning genom att registrera dig.

Om du inte avser att gå din utbildning är det viktigt att du lämnar återbud på antagning.se för att vi skall kunna kontakta reserver.

Terminen börjar den 2 september och registreringen öppnar den 26 juli för utbildningar som börjar vid terminsstart. Du hittar alla registreringsperioder nedan.

Aktivera ditt studentkonto

(Om du redan har ett aktivt studentkonto kan du hoppa över detta avsnitt.)

Innan du kan påbörja dina studier måste du aktivera ditt studentkonto på Uppsala universitet. När du har aktiverat kontot kommer du att kunna registrera dig på din utbildning och kunna logga in i Uppsala universitets lärplattform Studium.

Det kan ta några dagar från det att du har fått det andra antagningsbeskedet till det att du kan aktivera ditt studentkonto.

Registrera dig i Ladok för studenter

Filosofiska institutionen använder sig inte av upprop för att registrera studenter. Istället registrerar du dig själv i Ladok för studenter för att bekräfta att du avser gå den utbildning som du är antagen till.

När du har aktiverat ditt studentkonto kan du logga in i Ladok för studenter där du under aktuell registreringsperiod kan registrera dig. Läs mer nedan om registreringsperioder.

De flesta av våra utbildningar stänger för registrering ca en vecka före kursstart för att vi skall kunna kalla reserver. Om du inte registrerar dig under aktuell registreringsperiod riskerar du att förlora din plats.

Om du är antagen med villkor kan du inte registrera dig i Ladok för studenter. Kontakta istället vår kursadministratör.

Registreringsperioder

Fristående kurser

Om du är antagen till en fristående kurs (eller flera), registrerar du dig på den kurs (eller de kurser) som du är antagen till i Ladok för studenter.

Om du är antagen med villkor kan du inte registrera dig i Ladok för studenter. Kontakta istället vår kursadministratör.

  • Kurser som börjar vid terminsstart: 26/7–26/8
  • Kurser som börjar vecka 40 (30/9): 9/9–23/9
  • Kurser som börjar vecka 44 (28/10): 7/10–21/10
  • Kurser som börjar vecka 48 (25/11): 4/11–18/11

Om du efter registrering på en kurs ångrar dig och inte avser att fullfölja kursen är det viktigt att du gör ett s.k. avbrott på kurs i Ladok för studenter. Om du gör avbrott inom tre veckor efter kursstart kan du söka till kursen igen vid ett annat tillfälle.

Kandidatprogram i samhälls- och kulturanalys (KOSA)

Nyantagna till programmet

Om du är nyantagen till Kandidatprogram i samhälls- och kulturanalys registrerar du dig i Ladok för studenter på kursen 5FP006 Praktisk filosofi A senast 26/8. När du gör det påbörjas ditt program automatiskt.

Om du efter att ha påbörjat programmet ångrar dig och inte avser att fullfölja det kontaktar du vår kursadministratör och meddelar detta.

KOSA-studenter på termin 3, HT 2024

  • Om du har frågor om registrering till någon av kurserna Beslutsteori eller Metoder och verktyg för besluts- och riskanalys, kontaktar du kursadministrationen vid Högskolan i Gävle (studentsupport@hig.se).
  • Registreringsperiod för 5FP098 Massmedia i samhälle är 21/10–10/11.
  • Om du har frågor om kursen i statistik, kontaktar du Statistiska institutionens kursadministration.

KOSA-studenter på termin 5, HT 2024

Om du har frågor om registrering kontaktar du den institution som ger den kurs som du är antagen till. Om det är en kurs vid Filosofiska institutionen följer du anvisningarna ovan under rubriken Fristående kurser eller kontaktar vid behov vår kursadministratör.

Ämneslärarprogrammet med inriktning mot arbete i gymnasieskolan – Filosofi

Nyantagna till programmet

Om du är nyantagen till Ämneslärarprogrammet med inriktning mot arbete i gymnasieskolan – Filosofi, registrerar du dig i Ladok för studenter på kursen 5FP018 Kritiskt tänkande senast 26/8. När du gör det påbörjas ditt program automatiskt.

Glöm inte att också registrera dig på:

  • 5FP092 Etik för ämneslärare (registreringsperiod: 9/9–29/9)
  • 5FP019 Politisk filosofi (registreringsperiod: 7/10–21/10).
  • 5ES068 Estetik och filosofi: Är konsten död? (registreringsperiod: 4/11–18/11)

Om du efter att ha påbörjat programmet ångrar dig och inte avser att fullfölja det kontaktar du vår kursadministratör och meddelar detta.

Övriga studenter på ämneslärarprogrammet

Du som redan är student på programmet och som har blivit antagen till någon av nedanstående kurser inom programmet registrerar i Ladok för studenter enligt:

  • 5FP018 Kritiskt tänkande (registreringsperiod 26/7–26/8)
  • 5FP092 Etik för ämneslärare (registreringsperiod: 9/9–29/9)
  • 5FP019 Politisk filosofi (registreringsperiod: 7/10–21/10).
  • 5ES068 Estetik och filosofi: Är konsten död? (registreringsperiod: 4/11–18/11)
  • 5FT192 VFU III, filosofi, gymnasielärare: (registreringsperiod: 26/7–3/10)

STS-programmet

STS-studenter registrerar sig 26/7–1/9 i Ladok för studenter på:

  • 5FT056 Teknik- och vetenskapsstudier – filosofi
  • 5FT059 Uppsatsförberedande fördjupningskurs – filosofi

Även studenter antagna med villkor kommer att kunna registrera sig i Ladok för studenter men först några dagar efter det andra antagningsbeskedet. Om du inte har kunnat registrera dig den 12 augusti, kontakta då Johan Löfström.

Masterprogram i estetik och Masterprogram i filosofi

Du som är antagen till något av dessa program hittar information om hur du skall gå tillväga för att påbörja programmet på vår engelska sida Admission and registration.

Om du efter att ha påbörjat programmet ångrar dig och inte avser att fullfölja det kontaktar du Johan Löfström och meddelar detta.

Logga in i Studium

All kursinformation för terminen (scheman, kursplaner, lärarlistor, läsanvisningar, litteraturlistor o.s.v.) hittar du i lärplattformen Studium. Du som har aktiverat ditt studentkonto och är antagen eller registrerad ser din(a) kurs(er) när du loggar in i Studium.

Introduktionsmöte

Alla studenter på kurserna Estetik A, 30 hp, Praktisk filosofi A, 30 hp, och Teoretisk filosofi A, 30 hp, och nya studenter på KOSA-programmet, nya studenter på ämneslärarprogrammet (ämne 1) och studenter på ämneslärarprogrammet som läser sina första kurser vid Filosofiska institutionen (ämne 2) är välkomna till ett frivilligt introduktionsmöte måndagen den 2 september, 14.15–17.00, i sal X i Universitetshuset. På mötet kommer du bland annat att få träffa institutionens prefekt, Elisabeth Schellekens Dammann, studierektor för grundnivå och ansvarig för ämneslärarprogrammet, Sebastian Lutz, och ansvarig för KOSA-programmet, Andrew Reisner.

Mötet är inte ett upprop utan ett rekommenderat informationsmöte.

Uppsala universitets studentsidor och institutionens studentsidor

Uppsala universitets studentsidor hittar du viktig information som är bra för dig som student att känna till. Utforska gärna de sidorna: du hittar bl.a. information om IT-tjänster för studenter, dina rättigheter som student och om olika slags stöd som erbjuds till studenter.

Besök även institutionens egna studentsidor där du bl.a. kan läsa om studentföreningen Filosofiska kårföreningen och Nätverk för kvinnor i filosofi (NKF).

Information till reserver

Reserver till utbildningar som startar vid terminsstart börjar kallas ca 10 dagar före terminsstart. Reserver till kurser med senare kursstart kallas senare under terminens gång.

Välkommen till Filosofiska institutionen!

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin