Studenthälsan

Dekorativ bild: ett träd underifrån med solen som skiner igenom de gröna löven

Till Studenthälsan kan du vända dig om du har problem relaterade till livet som student. Här arbetar psykologer samt kuratorer och alla är specialiserade på studenters livssituation. Vi tar emot dig som är student vid Uppsala universitet, SLU i Uppsala, Johannelunds teologiska högskola och Uppsala folkhögskola. Studenthälsan finns även på Campus Gotland.

För att minska risken för smittspridning är alla samtal vid Studenthälsan digitala till och med 22 mars 2021. Vi fortsätter med telefonrådgivning och telefontider som tidigare. 

Testa din hälsa och livsstil inom åtta olika områden. Du är anonym och får direkt återkoppling.

Studenthälsan ändrade öppettider

I enlighet med de nya rekommendationerna kring covid-19 erbjuder enheten för studenthälsa just nu endast digitala samtal och kurser/föreläsningar. Mottagningen på Övre Slottsgatan kommer att vara stängd för fysiska besök till och med 7 februari. 
Behöver du komma i kontakt med oss så finns vi  på telefon 018-471 69 00, e-post: receptionen@sh.uu.se eller hemsidan, uu.se/studenthalsan 

Rådgivningstelefonen 018-471 69 10 är öppen som vanligt,  Måndag–fredag kl. 12.45–14.00 samt måndagar kl. 15.00–16.00.

Mår du dåligt och behöver hjälp hänvisar vi till psykiatriska akutmottagningen på telefon 018-611 25 00 alternativt ingång 12 vid Akademiska sjukhuset. De har öppet dygnet runt alla dagar i veckan eller kontakta 1177.
 

Ett besök hos studenthälsan i Uppsala

Hantera vardagen under coronapandemin

Många studenter känner oro för sin studiesituation och sitt psykiska mående.

Håll dig uppdaterad med aktuell information kring Covid-19 och hur det påverkar dina studier på Uppsala universitet och information i Studentportalen.

Prata med en kurator/psykolog

Senast uppdaterad: 2021-01-22