FAQ- Koordinering av rehabiliterings- och sjukskrivningsprocessen inom hälso- och sjukvården

Hur många platser finns det?
Kursen har plats för 30 deltagare från Sjukvårdsregion Mälardalen.

Varför behövs underskrift av/avtal med arbetsgivare?
Då kursen är en uppdragsutbildning med kursavgift måste det i samband med anmälan anges arbetsgivares underskrift då avtalet sker mellan universitet och deltagares arbetsgivare.

Hur mycket arbete är det mellan kurstillfällena?
Utbildningen är på 7,5 högskolepoäng vilket motsvarar 25 % av heltidsstudier. Det innebär att du ska räkna med den arbetsmängden fördelat över hela terminen.

Varför måste man arbeta som rehabiliteringskoordinator?
Kursen utgår från uppdraget och funktionen rehabiliteringskoordinator och innehåller även uppgifter där statistiksystem som man har access till i uppdraget, till exempel Inera Rehabstöd och Intygsstatistik, ingår som en viktig del. Tillträde till dessa får man via sin arbetsgivare, inte universitetet.

Hur genomförs kursen rent praktiskt?
Samtliga tillfällen är distansundervisning via Uppsala universitets digitala lösning Studium och Canvas. Dessa plattformar får man tillträde till så snart som man är antagen. Du behöver ha tillgång till dator, internetuppkoppling, webbkamera och headset med mikrofon.

Hur mycket tid behöver jag lägga på studierna?
Som deltagare bör man se till att ha utrymme och avsatt tid för självständigt arbete och arbete i grupp mellan samtliga kurstillfällen och inför examination motsvarande 25 % studietakt.

Vad innebär avancerad nivå?
Avancerad nivå innebär att kursen ligger på en högre akademisk nivå. Det betyder att kursens uppgifter, när det handlar om formella krav och nivåkrav, ligger på en högre nivå än en grundutbildning. Deltagare ska ha gått introduktionsutbildning i rehabiliteringskoordinering och ha arbetat som rehabiliteringskoordinator minst ett år innan kursens start. Deltagare ska ha 180 hp högskoleutbildning.

Utbildningens syfte är att ge en fördjupad kunskapsbas för rehabiliteringskoordinatorer och deltagarna kommer därför att under utbildningens olika moment bredda sin kompetens och förutsättning för uppdraget kopplat mot det uppdrag som de har på hemorten. Det i sin tur innebär att alla deltagare kommer att ha olika förutsättningar beroende på i vilken verksamhet man arbetar, som t ex primärvård eller specialistvård. Genom de olika kursuppgifterna ges deltagarna möjlighet att dels fördjupa sig i sin egen verksamhet men också ta del av andra deltagares organisatoriska möjligheter och utmaningar.

Kursen ligger även på avancerad nivå för att möjliggöra att kursen kan användas för deltagare som önskar ta en magister- eller masterexamen.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin